Over 100 i fakkeltog mot pelsdyroppdrett

STORT OPPMØTE: Over 100 mennesker tok til gatene i Lillehammer med fakler for å protestere mot pelsdyroppdrett lørdag kveld.

STORT OPPMØTE: Over 100 mennesker tok til gatene i Lillehammer med fakler for å protestere mot pelsdyroppdrett lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Pelsdyrene er dømt til et liv på glattcelle fra de er født, sa Sigrid Mæland fra Noah i sin appell etter fakkeltoget på Lillehammer lørdag kveld.

DEL

LILLEHAMMER: Fakkeltoget mot pelsdyroppdrett på Lillehammer har blitt en årlig tradisjon - som arrangørene er påpasselige med å presisere at de håper er siste gang de arrangerer hvert år.

I nærmere ti minusgrader hadde over 100 dyrevenner møtt opp for å demonstrere.

«Slutt på dyreplageri for jåleri» og «Hva vil vi ha? – Tomme bur! Når vil vi ha det? – Nå!» var slagordene som ble ropt under marsjen fra Lilletorget til Sigrid Undsets plass.

STERK STØTTE: Sigrid Mæland i Noah påpekte at fire av fem unge er mot pelsdyroppdrett i Norge.

STERK STØTTE: Sigrid Mæland i Noah påpekte at fire av fem unge er mot pelsdyroppdrett i Norge. Foto:

– Motstanden mot pelsdyroppdrett er sterk og øker stadig. 79 prosent av de unge er mot pelsdyroppdrett, og samtlige norske moteblader er med på vår kampanje mot bruk av pels, sa Mæland.

Lørdag ble fakkeltog mot pelsdyroppdrett arrangert i 26 norske byer. Det er ny rekord.

DYREPLAGERI: – Du ville ikke latt hunden eller katten din bli stengt inne i et bur hele livet, sa Christoffer Bakken Tallerås.

DYREPLAGERI: – Du ville ikke latt hunden eller katten din bli stengt inne i et bur hele livet, sa Christoffer Bakken Tallerås. Foto:

– Tusenvis av mennesker over hele landet står opp mot pelsdyroppdrett i kveld, selv om det er iskaldt! sa Mæland videre.

– Grønn Ungdom vil forby produksjon og import av pels i Norge! Vi er mot all slags dyrehold hvor dyrets grunnleggende behov ikke blir møtt, og det vil de aldri bli i en pelsdyrfarm, sa Christoffer Bakken Tallerås fra Grønn Ungdom Oppland i sin appell.

Artikkeltags