Gå til sidens hovedinnhold

Naturvernforbundet i Oppland oppfordrer: Støtt TV-aksjonen!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det anslås at mellom 8 og 12 millioner tonn plast havner i verdenshavene hvert år. Dette truer ikke bare oss mennesker, men også alt annet liv som avhenger av havene. Daglig dør sjøpattedyr, fisk og fugl av plastforsøpling. Plast på avveie er et av de raskest voksende miljøproblemene vi står over for.

Det anslås av ca en fjerdedel av plasten kommer fra Sørøst Asia. Pengene som samles inn ved hjelp av TV aksjonen er øremerket prosjekter i Thailand, Vietnam, Indonesia og Filippinene. Det skal etableres og forbedres avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker.

Naturvernforbundet er svært skuffet over at noen kommuner i Innlandet har valgt å boikotte årets TV aksjon. Det lokale engasjementet gjør aksjonen helt unik. Vi mener det er udemokratisk at kommunepolitikere i Innlandet, uten å gjøre noen nærmere undersøkelse om hva innbyggerne i deres kommuner ønsker, har vedtatt å boikotte aksjonen.

Naturvernforbundet støtter aksjonen fullt og helt. Vi oppfordrer alle til å bidra til denne årets viktigste dugnad. Vi har selv gitt aksjonen 10.000 kr. Vil du bidra til et renere hav kan du gi penger via digitale bøsser på nettet. Du kan også bli bøssebærer selv ved å gå inn på: Blimed.no. La oss sammen gjøre en innsats for å bekjempe plasten i havet!

Heidi Kristoffersen, leder Naturvernforbundet i Oppland