Nedleggelse av DPS døgnenhet på Otta - hva blir erstatningen?

Kampen for Bredebygden.

Kampen for Bredebygden. Foto:

Av
DEL

leserinnnlegg 

Det har vært mange innlegg om denne saken. Det som har berørt mest, er pasienter som har stått åpent fram og tydelig uttrykt hvor mye behandlingtilbudet på Bredebygden betyr for dem. For psykisk syke er det viktig å vite at de kan få hjelp når de trenger det, og at hjelpen er i rimlig avstand til der de bor.

Trygghet, forutsigbarhet og et behandlingteam med høy faglig kompetanse er varemerke til Bredebygden. Det kommer ikke av seg selv. Over mange år har institusjonen utviklet seg og blitt et fullverdig behandlingstilbud for mennesker med rusproblemer, psykoselidelser og allmennpsykiatriske problemer.

Det er uforståelig at ledelsen ved Sykehuset Innlandet har bestemt at dette skal nedlegges.

Selv har jeg lang erfaring i arbeid med psykisk syke. Nå er jeg pensjonist, og kjenner meg heldig som har fått møte så mange flotte mennesker som har tatt tak i sine liv og søkt hjelp og behandling. Jeg har håp og tro på at det lokalt arbeides for å etablere tilbud for psykisk psyke i norddalen.

Til sykehusledelsen i Innlandet vil jeg si: "Legg ikke ned Bredebygden før et nytt tilbud er etablert i norddalen. Vær ydmyk og lytt til det folk sier. Det er ikke for seint å snu!"

Mette Sletten, Otta

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken