Nordre Ål kirke – fra diskotek til kirke i 1994

KUNSTNERNE: Randi Høstmælingen skriver om kunstnerne som var med i arbeidet med å utsmykke Nordre Ål kirke for 25 år siden.

KUNSTNERNE: Randi Høstmælingen skriver om kunstnerne som var med i arbeidet med å utsmykke Nordre Ål kirke for 25 år siden. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Lørdag 28. september var det en artikkel over fire sider om Nordre Ål kirke som er 25 år. Det var Interessant å lese om en stein fra Via Dolorosa som er lagt ned mellom gulvflisene, om marmoralteret, om mosaikk-korset fra 300-tallet innfelt i kirkegulvet.

Men hva med kunstnerne som var med på å forandre bygget fra diskotek til kirke i 1994? De er ikke nevnt. I kapellet henger et bronsekrusifiks av Stein Tore Kleppan. Han har laget en forstørret versjon av Storbergkorset, dyktig utført.

I taket i kapellet har Finn Lande Andersen malt stjernehimmelen. Ute av kapellet møter vil alfaporten representert med en bue, rikt dekorert med ornamenter av Finn Lande Andersen. Så kommer vi til døpefonten av Karl Johan Giskeødegård. Den er så vakker, et flott håndverk. Deretter går blikket til venstre. Der henger 14 bilder fra Jesu lidelseshistorie malt av Anne Lise Knoff. Perfekt.

Diskoteket er blitt en kirke.

Randi Høstmælingen, Lillehammer

Her danset og festet de – senere holdt presten preken og nattverd

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags