Gå til sidens hovedinnhold

Hun blir ny rådmann i Nordre Land

Artikkelen er over 3 år gammel
(Oppland Arbeiderblad)

Esther Gilen (46) fra Leira ble tirsdag kveld ansatt som rådmann i Nordre Land.

Gilen har de siste årene vært avdelingsdirektør for NAV Lillehammer.

Den nytilsatte rådmannen var en av de tre søkerne som av kommunen ble innvilget fritak fra å stå på offentlig søkerliste. OA påklaget denne vurderingen til Fylkesmannen i Oppland. Nå er altså ansettelsen gjort, men Fylkesmannen har fortsatt ikke svart på klagen fra OA.

Esther Gilen overtar etter John Løvmoen, som har vært konstituert i stillingen fra tidligere rådmann Jarle Snekkestad i vinter sa opp, etter turbulente måneder med barnevernsskandalen i Land. Snekkestad er i dag prosjektleder for Stor-Oslo Nord og regionalt utviklingsarbeid i Gjøvikregionen Utvikling.

Gilen er ifølge Avisa Valdres utdannet innen matematikk, administrasjon, psykologi og som bioingeniør fra høgskole og universitet. Hun var prosjektleder for opprettelse av Valdres Distriktsmedisinske senter, og har blant annet tidligere erfaring som sektorsjef innen helse og velferd i Øystre Slidre kommune.

Gilen hadde for øvrig også søkt jobben som kommunalsjef for sektor Helse og omsorg i Lillehammer kommune, hvor hun ifølge GD var innstilt som nummer to.

Kommentarer til denne saken