Norges fremste tegner er Peer Gynt-kunstner i 2020

Runi Langum og Ellen Horn, kunstnerisk leder for Peer Gynt.

Runi Langum og Ellen Horn, kunstnerisk leder for Peer Gynt. Foto:

Peer Gynt-kunstneren for 2020 er klar.

DEL

Runi Langum er tegner og grafiker, kjent for sin særegne og fartsfylte strek. Hun skal bruke det neste året på å gjøre sin tolkning av Peer Gynt - resultatet kan publikum oppleve på Galleri Låven på Gålå under Peer Gynt-stemnet 2020. Dette kommer fram i en pressemelding fra Peer Gynt AS.

Motivkretsen består av mennesker/natur og er framstilt med vare flytende streker satt i kontrast mot ekspressive anslag.

- Vi er så stolte og glade for at det er nettopp Runi Langum som skal stille ut hos oss neste sommer, sier en fornøyd kunstnerisk leder Ellen Horn.

- Runis hovedinspirasjon som kunstner er dans, noe som passer perfekt i forlengelse av at vi bruker denne kunstformen så aktivt i den nye forestillingen.

Runi Langum gleder seg til å ta fatt på arbeidet med utstillingen.

- Jeg fikk heldigvis se årets Peer Gynt-forestilling, og det ble enormt inspirerende, sier hun. - Jeg gleder meg til å gå inn i stoffet som jeg allerede har et ganske godt innblikk i og har mange tanker om, og å videreføre det med det jeg jobber med i alle bilder; bevegelse, spenninger og møter med mennesker.

Artikkeltags