Etter suksess med flere minutt for minutt-sendinger, og store sommersatsinger de siste årene, har NRK på nytt bestemt seg for å satse på sakte-TV denne sommeren.

Sist gang var det Sommerbilen som rullet land og strand rundt, mens det i år skal sykles i flere områder av det ganske land. Et av områdene som er valgt ut er Gudbrandsdalen, og fra 19. juli vil NRK-sykkelen rulle ned fra Elvesæter i Bøverdalen for første etappe på 57 kilometer til Vågåmo.

Totalt skal det sykles 243 kilometer i Gudbrandsdalen, og sykkelen skal i tillegg til Vågåmo stoppe på Otta, Ringebu, Gålå. Etter fem dager i dalen ender ferden på Aulestad, som også er stoppested for hele sommerturneen til NRK.

– Det er et helt, lite TV-studio som skal på hjul, rett og slett. Så vi må finne opp nye ting og vi må tenke ut nye løsninger, sier prosjektleder Thomas Hellum på NRK sine nettsider.

Tidligere har NRK satset på Hurtigruten, Sommertoget, Lars Monsen og Sommerbilen. Sykkel var planlagt gjennomført i 2020, men koronapandemien satte en effektiv stopper for planene den gang.

Hellum sier at de vil komme svært nære folk og natur på sykkelturen gjennom Norge.

– Finnes det egentlig noen bedre måte å oppleve ting på langs vegen enn å gjøre det i sakte, bedagelig sykkeltempo? Da tror jeg at man ser og opplever mer enn man ville gjort med bil, sier han.

Reporter Even Lusæter fra Vågå er blant dem som skal bidra i sendingen, melder han på sin egen Facebook-side.

I tillegg til Gudbrandsdalen, skal det sykles i Nordland og Møre og Romsdal. NRK leter stadig etter steder som ikke har vært med i de tidligere produksjonene.

Dette er etappene i Gudbrandsdalen

NRK-sykkelen vil være i Gudbrandsdalen fra 19.-23. juli. Slik ser etappene ut:

Onsdag 19. juli: Elvesæter til Vågåmo (57 km)

Torsdag 20. juli: Vågåmo til Otta (32 km)

Fredag 21. juli: Otta til Ringebu (57 km)

Lørdag 22. juli: Ringebu til Gålå (45 km)

Søndag 23. juli: Gålå til Aulestad (52 km)