Sammen med TV-følge fra NRK, skal Lars Monsen legge ut på langtur i norske fjell, og de som vil kan pakke tursekken og oppleve naturen med Monsen selv – ikke helt ulikt turfølget til Forrest Gump som fikk en hale av tilhengere etter seg i filmen.

– Jeg gleder meg! Naturopplevelser handler om god tid. Å sende fjellturer minutt for minutt er rett og slett genialt, sa Monsen i en pressemelding, ifølge NTB.

NRK Super høre fra deg som har barn mellom seks og ni år og ønsker å være med.

Les også: NRK vil sende Monsen minutt for minutt i Lom

NRK Super er NRKs egen kanal for barn, og i sommer ønsker de å følge gutter og jenter mellom seks til ni år som skal gå en av etappene i sakte-TV-satsingen til NRK; Monsen minutt for minutt.

NRK Super blir med på hver etappe og 12. juli går startskuddet. Lars Monsen skal gå fire ukesturer fra Hardangervidda, Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms. De skal filme og lage korte portretter på cirka fem minutter av enkeltbarn, søsken eller venner. Reportasjen blir lagt ut på NRK Super sine nettsider dagene etter opptak.

NRK ønsker å møte barn med en historie; for eksempel: Noe som skal mestres? Noe som kan gjøres for første gang? Noe som er helt uvant? En ny relasjon? Noen som skal gjøre noe sammen for første gang? Et møte eller et forbilde? En drøm som går i oppfyllelse?