Stenger deler av Dovrebanen

Oslo  20160705.
Et NSB-tog på Oslo sentralstasjon tirsdag ettermiddag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Oslo 20160705. Et NSB-tog på Oslo sentralstasjon tirsdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir arbeidshelg på jernbanen i helga.

DEL

Førstkommende helg, fra lørdag 29. til søndag 30. april, utføres det planlagte vedlikeholds- og anleggsarbeider på Bergensbanen, Sørlandsbanen, Gardermobanen og Dovrebanen. På deler av Dovrebanen skal arbeidene foregå til 1. mai.

Av sikkerhetsgrunner er det nødvendig med full stans i ordinær togtrafikk. Se NSBs nettsider for informasjon om hvordan dette påvirker dine tog.  

Bane NOR minner om at det kan komme arbeidstog på sporet når som helst. Alle som bor og ferdes langs jernbanen må være like forsiktige som ellers.

Arbeidene på Gardermobanen består av gravearbeider og jernbanetekniske arbeider på Venjar-siden av Wergelandstunnelen før Eidsvoll stasjon. Her skal det graves kabelkryssinger under jernbanesporet og settes ned kummer. På Eidsvoll skal kontaktledningsanlegget kontrolleres. Dette er en rutinekontroll som utføres med jevne mellomrom.

Mellom Langset og Kleverud skal det gjøres arbeider med kontaktledningen langs dobbeltsporet. Arbeidene avsluttes mandag 1. mai klokken 06:00. 
Mellom Langset og Strandlykkja skal det gjennomføres diverse planerings- og etterarbeider i områdene langs sporet.

– På Tangen skal elleve av de gamle mastene til kontaktledningsanlegget byttes ut med nye. På strekningen mellom Stange og Ottestad skal signalanlegget kontrolleres. Dette er en rutinekontroll som utføres med jevne mellomrom. Videre skal det gjennomføres en sporvekselkontroll i Stange, skriver kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR, Linda-Theres Trondsen i en pressemelding.

Artikkeltags