Nulltolleranse for mobbing og seksuell trakasering i skolen!

Bjørn Rønning

Bjørn Rønning Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
La det være helt klart, seksuell trakassering i skolen skal ikke forekomme! Hvis noen likevel opplever dette, må det meldes fra. Elever, lærere, foresatte eller politikere som får høre om seksuell trakassering i skolen har en plikt til å si fra.
Selvfølgelig er dette en politisk sak hvis ikke dette løses av administrasjonen.
Vi har i disse 4 årene arbeidet med, og vedtatt mange planer. Planer som skal sørge for gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Disse planene rulleres årlig. Hvis planene har mangler når det gjelder oppfølging av seksuell trakassering, må dette selvfølgelig rettes opp.

Kommunestyret får hvert år en kvalitetsmelding for grunnskolen i Lillehammer. Dette er et grundig dokument hvor vi får resultater fra nasjonale prøver, eksamensresultater, og vi får resultater fra elevundersøkelser hvor elevene bl.a. blir spurt om de har opplevd å bli mobbet. I år var tallene for høye.

Dette har vi som politikere tatt tak i. Mobbing blir satt på sakskartet på alle skoler når skolene nå starter opp igjen. Dette vil bli fulgt opp både av skolesjef og politikere utover høsten og vinteren.
Som utvalgsleder for oppvekst, utdanning og kultur kan jeg love at jeg setter saken med seksuell trakassering på sakslisten til vårt møte 5. september.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags