Ny distriktshilsen fra Siv og Erna

SVEKKER distriktet: Banksjef Per Ivar Kleiven er med rette kritisk til et initiativ fra Siv Jensen og Regjeringen.

SVEKKER distriktet: Banksjef Per Ivar Kleiven er med rette kritisk til et initiativ fra Siv Jensen og Regjeringen.

DEL

GD MENER
Siv Jensen, finansminister og Frp-leder, bidrar med nok et forslag som har som konsekvens at det bidrar til å svekke distriktene. Denne gang handler det om å stramme inn på kapitalkrav til bankene. De skal vær så god sørge for å sikre seg med mer egenkapital for hver krone de skal kunne låne ut til kunder.

Dette vil angå utlånsvirksomhet både til næringsliv og til private kunder. Skal en lokal bedrift i Gudbrandsdalen låne mer penger? Skal ti boligkunder på Vinstra låne penger til å kjøpe eller bygge seg bolig? Da skjerpes kravene til banken. Den må holde seg med mer egenkapital.

I verste fall blir det kapitaltørke. Eller så kan utlånt kapital bli mer kostbar. Summen er at lokalt eide banker, mange av dem mindre og forankret i Distrikts-Norge, blir dårligere i stand til å betjene det lokale og regionale markedet.

Det er på tide at Frp og Høyre i Innlandet viser hvem de skal være til for

Banksjef Per Ivar Kleiven i SpareBank 1 Gudbrandsdal advarer. Det samme gjør bedriftseier Bjørn Lonbakken på Otta. Begge med god grunn. Tilsynelatende uten at Siv Jensen deler bekymringene. Og når ikke hun gjør det er det heller ingen grunn til å tro at hennes regjeringssjef gjør det.

Kan det likevel være et håp om at lederskapet i Innlandet Frp og Innlandet Høyre våkner og bidrar til å gi næringslivets bekymringer i distriktene en stemme?

Stortingsrepresentanter og innlandsledere i regjeringspartiene viser dessverre ofte en ignorant holdning når det uttrykkes kritikk mot Regjeringens politikk. Enten det er kommuneøkonomi, vannkraftpolitikk, avgiftspolitikk, forvaltningspolitikk – eller som nå, forslag om skjerpede kapitalkrav til bankene.

Det er på tide at partier som Frp og Høyre i Innlandet viser hvem de skal være til for.

Hvem skal finansiere Gudbrandsdalen?

Nye kapitalkrav til bankene kan ramme næringslivet i Gudbrandsdalen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags