Gå til sidens hovedinnhold

Ny E6: Så feil kan en ta

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Og vi som trodde at det ville være feil med en fjerde (firefelts) motorvei gjennom et varig vernet område. Så viser det seg at dette kan bli en ren gavepakke til både elva, deltaet, fuglelivet og altså miljøet i det hele.

Samtidig vil jo dette være til velsignelse for alle Oslofolk med god råd, som snart kan kjøre elbil til og fra hytten 52 ganger i året i 120 km/t, og vite at de samtidig bidrar til det grønne skiftet her i vårt sosial demokratiske land. Det går altså fremover (og det fort) i kampen for artsmangfold og livet på jorden.

Du skal se at de unge nå kan slippe med en bekymring mindre.

Også for dem som må ta til takke med «damplokomotiv» vil det selvfølgelig bli bedre, når vi nå kan slippe å kjøre lokalveien fra Ensby, for å passere den stadig økende, saktegående strømmen av dyre, offentlig subsidierte doninger på helgeutfart. Slik at vi rekker toget.

Så dette må være en vinn vinn situasjon for oss alle og kloden. Snart kommer vel sir David Attenborough til Lillehammer for å lage film om denne unike miljøsatsingen. Slik at vi kan lære verden enda en lekse.

Velsignet være vårt dyre fedreland.

Tor Ødegården, Øyer