Ny E6 ved porten til Gudbrandsdalen

Simen Ensby er opptatt av hvordan ny E6 kan framstå som porten til Gudbrandsdalen.

Simen Ensby er opptatt av hvordan ny E6 kan framstå som porten til Gudbrandsdalen. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Reguleringsplanene for ny firefelts E6 fra Storhove til Øyer er ute tilhøring. Sikkert noen furtne statlige og regionale myndigheter som fremmer innsigelser, men ellers så vil tyngdekraften virke. Her også.

Det blir i det store slik Nye Veier har foreslått, bortsett fra kommunalbeslutning om kryssløsninger. Men for meg betyr dette mer enn en veitrase'. For meg betyr det hvordan vi som bor her skal velge å ønske de reisende velkommen til «Dalenes Dal». Derfor er den estetiske utformingen av veien, krysninger og omkringliggende arealer viktig. Og ikke minst fremtidig bruk av det som er avsatt til deponi mellom ny E6 og Dovrebanen.

Det er selvfølgelig opp til Øyer kommune å ta stilling til hva slags næringsvirksomhet de ønsker på disse arealene, men bedrifter står neppe i kø for å kjøpe. Ei heller bør det gis konsesjon til bedrifter som allerede er etablert i Øyer sentrum, eller som krever markedsføring i form av slitne flagg og vimpler langs veikanten.

En kopi av innkjøringen til Lillehammer fra nord og sørfra nåværende E6 må unngås. Det bør heller ikke bli slik som Lomoen på Vinstra. Hvorfor ikke legge til grunn en respekt for at dette er inngangen til landets vakreste dalføre, med vegetasjon, dyrket mark, kulturhistoriske bygninger, Pilegrimsleden, samt restene av Kongeveien og riksveg 50?

Alt kan tas vare på utenfor asfaltstripen. Ny E6 inn i Gudbrandsdalen er mer enn asfalt og trafikkavvikling.

Simen Ensby, Øyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags