Gå til sidens hovedinnhold

Ny start for gaupejakta i hele Gudbrandsdalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er igjen åpnet for gaupejakt i Gudbrandsdalen. Ett dyr kan felles etter at ei ung hanngaupe på 11,4 kilo ble felt på Tretten torsdag.

OTTA: Årets kvotejakt i Oppland var akkurat startet da den ble stoppet for de to jaktområdene i Gudbrandsdalen. Dette skjedde etter at ett hunndyr ble felt på Fåvang første jaktdag.

Les også: Årets gaupejakt i Gudbrandsdalen varte til like over lunsj

Fra onsdag ble Gudbrandsdalen slått sammen til ett stort jaktområde med ei fellingskvote på to dyr. Også i jaktområdet Vest-Oppland er det ei kvote på to dyr. Men for hele fylket er det fortsatt ei hunndyrkvote på ett dyr.

– Dette betyr at jakta er over for i år i det øyeblikk det blir felt et hunndyr, sier rådgiver Benedicte Broderstad i miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen. Seint torsdag ettermiddag var hun fortsatt ute i området der ei ung hanngaupe på 11,4 kilo ble felt på Tretten torsdag.

Opprinnelig var det ei totalkvote på seks gauper. Rovviltnemnda holdt tilbake ei tilleggskvote på to dyr. Det ene dyret er tildelt det store jaktområdet i Gudbrandsdalen.

Det ble åpnet for ny jaktstart på gaupe onsdag 20. februar etter at rovviltnemnda hadde drøftet situasjonen, og omfordelt dyrene på fellingskvota, opplyser Benedicte Broderstad.

Les også: Gaupe felt på Fåvang