Nye eiere overtar Vita - Loco legges ned

BERØRT: Vita i gågata på Lillehammer fikk vite om konkursen i moderselskapet Cosmetic Group mandag morgen. Nå har nye eiere tatt over og driften videreføres.

BERØRT: Vita i gågata på Lillehammer fikk vite om konkursen i moderselskapet Cosmetic Group mandag morgen. Nå har nye eiere tatt over og driften videreføres. Foto:

Av

Bare to dager etter at det ble åpnet konkurs i kosmetikkjedene Vita og Loco står nye eiere klare til å overta. De mest lønnsomme Vita-butikkene skal drives videre, Vita Exclusive under nytt navn, Loco legges ned.

DEL

Hvorvidt Vita-butikkene i Lillehammer og Gudbrandsdalen er vurdert som lønnsomme nok, er ikke klart ennå.

Investeringsselskapet Jotunfjell Partners har inngått avtale med bostyrer og hovedkreditor om å overta driften i Cosmetic Group som begjærte oppbud mandag 21. oktober. Over 1000 ansatte i 230 butikker over hele landet kan dermed gå på jobb og holde butikkene åpne som vanlig i dag.

Investeringsselskapet Jotunfjell Partners ble etablert i 2001 og har siden da kjøpt over 35 selskaper, de fleste av dem innen varehandel. Selskapet eier blant annet Elite Foto, Gullfunn, Enklere Liv og Airport Retail Group. Her inngår blant annet 24 butikker på Steen & Strøm Magasin og butikker på flere flyplasser i Norge, Sverige, Finland, Island og Storbritannia.

I en pressemelding onsdag morgen skriver Jotunfjell Partners at Loco-kjeden vil bli avviklet, og de 24 butikkene stenger så snart varene er solgt og lageret tømt. Konkursutsalg av varer starter umiddelbart i alle Loco butikker.

«Jotunfjell Partners har som mål å videreføre så mange butikker og arbeidsplasser i VITA-kjedene som mulig, men det er allerede klart at en del butikker vil måtte stenge etter hvert. Konkursutsalget av varer vil starte umiddelbart i de butikkene som skal avvikles. De beste tidligere VITA EXCLUSIVE-butikkene skilles ut i et eget selskap og drives videre under nytt navn.

Loco blir avviklet

Loco-kjeden vil bli avviklet, og de 24 butikkene stenger så snart varene er solgt og lageret tømt. Konkursutsalg av varer starter umiddelbart i alle Loco butikker.

– VITA var gjennom mange år en stor suksess i det norske markedet for kosmetikk og velværeprodukter og har fremdeles mange av de flinkeste og faglig beste folkene i bransjen. Vårt mål er å gjenvinne denne ledende posisjonen sammen med dem ved å gå tilbake til røttene, finne fram til det beste av det som var, og gjøre kvalitetsprodukter lett tilgjengelig for kundene til svært konkurransedyktige priser, sier Kristoffer Olsen som er styreleder i Jotunfjell Partners.– Ansatte i alle butikkene har siden beskjeden kom på mandag stått på for å gi gode faglige råd om kosmetikk og velvære, og folka på hovedkontoret har vist stor innsats for å få alle formalitetene på plass. Det vil vi takke alle for. Nå skal vi sammen med ledelse, butikksjefer og ansatte gå løs på arbeidet med å sikre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig, og sørge for at de som jobber i butikkene har det de trenger for å gjøre sine kunder fornøyde, sier han. Samtidig skal det legges gode planer for forsvarlig avvikling av butikkene som må stenge.» heter det i pressemeldingen.

Cosmetic Group eide kjedekonseptene VITA og Loco. VITA er Norges største kjede innen skjønnhet og velvære. Den første VITA-butikken ble åpnet i Oslo i 1981, mens Loco ble etablert i 2017.


Artikkeltags