17-åringen som i tingretten ble dømt til forvaring i 13 år for å ha drept ei 16 år gammel jente på Vinstra, skal vurderes av nye psykiatrisk sakkyndige.

Da saken ble behandlet i tingretten, konkluderte retten med at tenåringen ikke var psykotisk da drapet ble begått. Dermed kunne gutten dømmes til forvaring.

Dette var guttens forsvarer, advokat Nora Hallén, uenig i og ønsket at han skulle overføres til dom på tvungent psykisk helsevern.

Hun har nå fått medhold i at det skal oppnevnes nye sakkyndige når saken etter hvert skal behandles i Eidsivating lagmannsrett, melder NRK.

Det er ennå ikke kjent når ankesaken kommer opp for retten.

Den 16-årige jenta ble drept ved hjemmet sitt 31. oktober i fjor. 17-åringen hadde gått i klasse med jenta på ungdomsskolen og var avstandsforelsket i henne.

Nord-Gudbrandsdal tingrett skrev i dommen i juli i år at drapet var motivert av «ren drapslyst». Retten skrev at 17-åringen viste narsissistiske og skremmende trekk som er uvanlig å se hos så unge mennesker. Retten mente han syntes å ha mistet stengslene som trengs for å unngå å begå ny alvorlig kriminalitet.

Gutten var drøyt 16 og et halvt år gammel på drapstidspunktet.

(©NTB)