De kom med over 50 traktorer fra Gausdal og over 20 fra hvert av bondelagene i Fåberg og Øyer/Tretten.

Lederne i bondelagene i Sør-Gudbrandsdalen oppfordret mandag formiddag sine medlemmer og andre sympatisører om å ta en kjøretur til Lillehammer. Og traktorfolket lot seg ikke be to ganger. Få timer etter oppfordringen fylte de den store parkeringsplassen før de tok en kjøretur i nordre deler av Lillehammer og hematt.

- Det har gått av seg selv å samle folk. Folk ønsker å stille opp og vise sitt standpunkt, sier lederne Harald Kjernli, Erik Wedum og Ouden Wasrud i henholdsvis Gausdal, Fåberg og Øyer/Tretten Bondelag.

Det var mange unge å se i den store forsamlingen av bønder, blant dem Øyvind Sollien fra Fåberg. Han er i tenkeboksen i forhold til om han skal ta over hjemgården Onsum eller ikke. Nå går han på jordbruksskole.

- Tar jeg over, vil det ikke være på grunn av inntekta, men på grunn av interesse for landbruket. Jeg synes det er viktig å være til stede på en slik aksjon for å vise engasjement. Jo flere vi er, jo sterkere er vi.

Johan Fryjordet fra Vingrom er for veteran å regne. Han synes det er viktig å støtte opp om faglagene i jordbruket og deres arbeid.

- Det mest alvorlige er hvis rekrutteringen svikter i jordbruket. Det kommer en generasjon etter oss som har andre forventninger.

Bondelederne i Oppland var også til stede, overveldet over den store oppslutningen.

- Kolossalt. Det er helt tydelig at folk har et engasjement som gjør at de vil ofre tid og vise sitt standpunkt, sier Terje Holen i Oppland Bonde- og småbrukarlag og Trond Ellingsbø i Oppland Bondelag.

Mange fulgte oppfordringen om å dekorere doningen med slagord. Her er noen eksempler: Ikke skyt på pianist Brekk, det er komponisten som er umusikalsk. Anstendig inntekt=rekruttering. Ingen mat uten bønder, ingen bønder uten penger. Ellers takk, Jens. Matimport er uetisk. Nei til dugnad. Nok er nok. Til salgs!!!