Gå til sidens hovedinnhold

100 traktorer fylte parkeringen

Artikkelen er over 9 år gammel

På kort varsel mandag stilte bøndene i Sør-Gudbrandsdalen med 100 traktorer, som fylte parkeringsplassen ved Gausdal Landhandleri. Ellers takk, Jens, var et av traktorbudskapene.

De kom med over 50 traktorer fra Gausdal og over 20 fra hvert av bondelagene i Fåberg og Øyer/Tretten.

Lederne i bondelagene i Sør-Gudbrandsdalen oppfordret mandag formiddag sine medlemmer og andre sympatisører om å ta en kjøretur til Lillehammer. Og traktorfolket lot seg ikke be to ganger. Få timer etter oppfordringen fylte de den store parkeringsplassen før de tok en kjøretur i nordre deler av Lillehammer og hematt.

- Det har gått av seg selv å samle folk. Folk ønsker å stille opp og vise sitt standpunkt, sier lederne Harald Kjernli, Erik Wedum og Ouden Wasrud i henholdsvis Gausdal, Fåberg og Øyer/Tretten Bondelag.

Det var mange unge å se i den store forsamlingen av bønder, blant dem Øyvind Sollien fra Fåberg. Han er i tenkeboksen i forhold til om han skal ta over hjemgården Onsum eller ikke. Nå går han på jordbruksskole.

- Tar jeg over, vil det ikke være på grunn av inntekta, men på grunn av interesse for landbruket. Jeg synes det er viktig å være til stede på en slik aksjon for å vise engasjement. Jo flere vi er, jo sterkere er vi.

Johan Fryjordet fra Vingrom er for veteran å regne. Han synes det er viktig å støtte opp om faglagene i jordbruket og deres arbeid.

- Det mest alvorlige er hvis rekrutteringen svikter i jordbruket. Det kommer en generasjon etter oss som har andre forventninger.

Bondelederne i Oppland var også til stede, overveldet over den store oppslutningen.

- Kolossalt. Det er helt tydelig at folk har et engasjement som gjør at de vil ofre tid og vise sitt standpunkt, sier Terje Holen i Oppland Bonde- og småbrukarlag og Trond Ellingsbø i Oppland Bondelag.

Mange fulgte oppfordringen om å dekorere doningen med slagord. Her er noen eksempler: Ikke skyt på pianist Brekk, det er komponisten som er umusikalsk. Anstendig inntekt=rekruttering. Ingen mat uten bønder, ingen bønder uten penger. Ellers takk, Jens. Matimport er uetisk. Nei til dugnad. Nok er nok. Til salgs!!!