154 evakuert i Kvam

Slik så det ut i Kvam sentrum nå i kveld

Slik så det ut i Kvam sentrum nå i kveld Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

154 personer er nå evakuert i Kvam. - Ødeleggelsene er svært store, sier politioverbetjent Jon Gaarden til GD.

DEL

Kvam sentrum ble nå i kveld oversvømt av vannmassene fra Storåa. E6 gjennom Kvam ble til en stri elv da vannmassene tok vegen gjennom sentrum. Dette skaper kaotiske tilstander og svært mange er rammet.

Verre enn sist

- Dette er enda verre enn flommen for to år siden. Det kommer mer vann nå, sier Olav Klevstadberget og flere av de som bor på Teigajordet i Kvam sentrum.

Klevstadbergets bolig var omringet av vann. Da GD var innom flommet vannet inn i garasjen.

Huset fylt med vann

Hos naboen Geir Havn var situasjonen kanskje enda verre. Han hadde fått vann over hele eiendommen og også fått vann inn i boligen sin.

Gravemaskiner ble satt inn i arbeidet for å stoppe vannet nå i kveld.

Det er ingen tvil om at svært mange i Kvam nå er rammet av en ny flom.

113 er evakuert

Ordfører Olav Røssum i Nord-Fron sa til GD tidligere i kveld at 113 av de som bor i sentrum og Veikeldalen var evakuert. Antall evakuerte har økt betraktelig ut over kvelden. Ved den siste opptellingen av evakuerte, var det ved 23.30 tiden onsdag kveld snakk om 154 personer.

Politietr er sikre på at de har oversikt og at alle som har vært i fare er evakuert.

- Informasjonen vi har så langt er at det hadde tettet seg i elveløpet og at både Velseåa og Storåa tok nye far, sier Røssum.

Skole og barnehage stengt

Skole og barnehage i Kvam er stengt torsdag på grunn av flom. Dei andre skolene og barnehagene i kommunen er åpen som normalt melder kommunen på si heimeside.

Artikkeltags