Alle medlemmene melder seg ut av Ap

Lesja kommunestyre

Lesja kommunestyre Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hele Lesja Aps kommunestyregruppe melder seg ut av Arbeiderpartiet.

DEL

Ved siste valg, fikk Arbeiderpartiet sin første ordfører i Lesja, Steinar Tronhus. Også han følger de ni faste medlemmene og vararepresentantene ut av partiet.

Årsaken er Oppland Aps behandling av skolesaken på Dombås i siste fylkesting.

- Saken har skapt stort engasjement lokalt i Lesja og Dovre, og for både våre velgere og oss dreier denne saken seg om langt mere enn et videregående skoletilbud. Det dreier seg om samfunns- og næringsutvikling i to kommuner som kjemper mot fraflytting og nedleggelser i et fra før næringsfattig område, skriver kommunestyregruppa etter sitt møte tirsdag kveld.

Det er sterke reaksjoner i Lesja og Dovre på at lokalpolitikernes store engasjement for et treårig videregående skoletilbud endte opp med et benkeforslag i Arbeiderpartiets fylkestingsgruppe kvelden før behandlingen i fylkestinget, Arbeiderpartiets forslag avviker sterkt fra den tidligere debatten.

- Når gruppa i tillegg blir bundet, føler vi ikke at det er demokratiet som har talt. At debatten i Fylkestinget, fra våre egne representanter, i tillegg fremstår som både arrogant og flåsete, gjør at vi ikke lengre kan stille oss bak Oppland Arbeiderparti, skriver Lesjas tidligere Ap-representanter i kommunestyregruppa.

Alle fortsetter sitt politiske arbeid i Lesja kommunestyre. Representantene står som gruppe samlet bak programmet de gikk til valg på, men fra nå som uavhengige representanter. Programmet bygger på Arbeiderpartiets grunnsyn og sosialdemokratiske prinsipper, og representantene vil fortsette å arbeide for disse verdiene.

I kommunestyret sitter Marita Lindbom, Liv Enstad, Elin Johnson, Wenche Holløkken, Per Holseth, Pål Torsgård, Steinar Tronhus, Jann Erik Dalum, Svein Nilsplass. De to første vararepreasentantene Kari K. Enger og Stian Lotten har også skrevet under på brevet til Arbeiderpartiet.

LES OGSÅ: Oppland Ap ber om «fredsmøte»

LES OGSÅ: Skjebnetid for Dovre Ap

LES OGSÅ: Kommentar: Dovre og Thailand

LES OGSÅ: Farvel til Arbeiderpartiet

Artikkeltags