Gå til sidens hovedinnhold

Alpin-VM i dalen får kamp fra et samlet Nord-Norge

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre idrettskretser i Nord-Norge har uttalt at de støtter Narvik i kampen om alpin-VM i 2025.

Mandag ettermiddag sendte Nordland, Troms og Finnmark idrettskretser ut en pressemelding, hvor de gir sin støtte til Narvik som søkerby for et norsk alpin-VM i 2025. Narvik har sammen med Hemsedal kastet seg med i kampen mot Kvitfjell/Hafjell.

Les også: Mener de har rett på en VM-søknad

– Narvik har anlegg og infrastruktur til å kunne påta seg et slikt arrangement. Byen har tidligere vist seg som en verdig arrangør av verdenscup i samme idretter. Det vil være utviklende for norsk idrett å kunne ta i bruk hele landet til store internasjonale idrettsarrangement, skriver kretsene i en pressemelding ifølge NTB.

Kvitfjell og Hafjell venter fortsatt på en avklaring fra Kulturdepartementet vedrørende nasjonalanleggsavtalene, som de mener gir dem førsterett på denne typen mesterskap.

Norge har aldri arrangert et VM alene, men arrangerte alpin-VM sammen med OL i Oslo i 1952.

– I et næringsperspektiv vil spektakulære TV-bilder fra nord til et stort internasjonalt publikum, støtte opp om den nordområdesatsing som myndighetene i Norge ønsker, og som også idretten må ta sin del av ansvaret for å gjennomføre, skriver idrettskretsene i nord.