Gå til sidens hovedinnhold

Norges Skiforbund har bestemt seg: Narvik blir norsk VM-søker

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kveld tok styret i Norges Skiforbund den endelige avgjørelsen om at Nord-Norge og Narvik blir den norske kandidaten som skal kjempe om alpin-VM i 2027.

GARDERMOEN: Mandag 12. november la en arbeidsgruppe i Norges Skiforbund fram sin rapport og sin innstilling til hvem av Narvik og Hafjell-Kvitfjell som burde bli Norges søker til alpin-VM i 2027. Svaret ble Narvik.

En uke senere kom den endelig avgjørelsen fra skistyret ved president Erik Røste: Narvik blir norsk søker.

– Vi har ikke hensyntatt at det «er vår tur» for noen. Vi har ikke tatt distriktshensyn. Vi har valgt det konseptet vi mener kan vinne internasjonalt, sa president Røste til pressen mandag.

– Det er enstemmig tilslutning til å arbeide videre med Narvik. Både arbeidsgruppen og alpinkomiteen har kommet fram til samme konklusjon, sa han.

– Forstår skuffelsen

Røste møtte mandag kveld pressen på Gardermoen sammen med leder for alpinkomiteen Ola Evjen. I timene før avgjørelsen ble offentliggjort satt styret i møte.

Hafjell-Kvitfjell og Narvik har begge brukt flere millioner kroner på sin søknad til Norges Skiforbund. Nå har de bestemt at Narvik skal få gå videre i prosessen og kjempe mot internasjonale arrangører om å få det gedigne arrangementet om ni år.

Forrige uke gikk både Ringebu-ordfører Arne Fossmo og Alpinco-sjef Odd Stensrud hardt ut mot innstillingen fra arbeidsgruppa. De mente at Narviks opplegg innebar stor økonomisk risiko i tillegg til at værforholdene på kysten i Nord-Norge er mye mer usikre enn hva man får i Gudbrandsdalen.

– Jeg forstår at Hafjell-Kvitfjell er skuffet. De tilfredstiller kravene, men vektleggingen har gått i deres disfavør, sa skipresidenten mandag.

– Gudbrandsdalen er viktig

Alpinkomiteens leder Ola Evjen sluttet seg i stor grad til det Erik Røste presenterte for pressen. Likevel var også han opptatt av å understreke viktigheten av et fortsatt samarbeid med Kvitfjell, Hafjell og Lillehammer-regionen.

– For alpin-Norge er Gudbrandsdalen blant de viktigste regionene vi har. Det er viktig at vi tar vare på de avtalene som er der og utvikler dem framover. VM er en engangshendelse, men alpin er en hverdagsidrett vi satser på i Norge, sa Evjen.

– Vi inviterer til ny dialog og håper at vi ikke mister gløden  i Gudbrandsdalen, sa han videre.

Forrige uke gikk det et brev fra Kvitfjell-Hafjell-delegasjonen til Norges Skiforbund, hvor de blant annet tok opp det økonomiske og det værmessige i vurderingen. Skipresidenten sa på pressekonferansen at dette brevet var tatt med i vurderingen.

Les også: De avgjør VM-kandidaten mandag: Tre har fratrådt fra Hafjell- eller Kvitfjell-aksjeselskaper de siste ukene

Les også: Svært skuffet – men gir ikke opp VM-håpet