Fra startnummer seks suste Kilde styggfort ned den italienske bakken. Luken økte hele veien til daværende leder Mauro Caviezel, og i mål så han en ledetid på saftige 1,12 sekunder.

Senere la flere løpere seg imellom, men den østerrikske toeren Max Franz ble parkert med 86/100 sekund. Svindal ble av mange sett på som Kildes største trussel, men han fikk det ikke helt til å stemme.

Superveteranen kjørte ned til sjuendeplass og ble slått med 1,08 sekunder.

Ekstrem følelse

Det var en sprudlende glad Kilde som snakket med NRK ikke lenge etter maktdemonstrasjonen i Italia.

– Jeg hadde en ekstremt god følelse. Det er en følelse jeg ikke har hatt på lenge, kanskje aldri. Jeg kjente at utstyret stemte, sa Kilde.

– Hvor viktig er den følelsen?

– Man blir mye mer offensiv og slipper å alltid være det ene tidelen for sent ute.

26-åringen fra Bærum fikk sitt definitive gjennombrudd i 2015/16-sesongen. Da vant han sine to første (og inntil lørdag eneste) verdenscuprenn og tok sammenlagtseieren i super-G-cupen. Forrige sesong trøblet han tungt med nytt utstyr, men i vinter har det endelig løsnet.

Svindal måtte vente lenge før han fikk kjøre. Marc Gisin på startnummeret foran fikk et brutalt møte med bakken da sveitseren krysset skiene på kanskje det verste stedet i løypa å kjøre ut på. Skadeomfanget er uavklart.

– Det var ikke pent. Er det et sted i løypa man ikke vil gjøre feil, er det der. Det er vanskelig å ta innover seg hvor mye krefter som er i sving. Sporten er litt uviktig når slikt skjer. Det setter ting i perspektiv, sa Kjetil Jansrud til NRK om Gisins fall.

Jansrud trøbler

Da Svindal endelig fikk sette utfor, gikk han aggressivt ut. Han lå bak med 32/100 allerede ved første mellomtid, men tapte deretter markant mindre til Kilde enn hva andre hadde gjort.

Før femte mellomtid røynet der imidlertid på, og Svindal måtte til slutt se at han var over sekunder bak lagkameraten.

Jansrud sliter med utforformen. Lørdag skuffet han stort da han var i mål hele 2,28 sekunder bak Kilde.

– Det er frustrerende. Jeg følte jeg hadde gjort et veldig godt løp, så det er et eller annet som ikke vil seg. Nå må jeg tilbake til tegnebrettet, sa Jansrud.

Fra startnummer 32 kjørte Adrian Smiseth Sejersted inn til en foreløpig 15.-plass.