Gå til sidens hovedinnhold

Anlegg Øst konkurs med 78 mill. i gjeld

Artikkelen er over 9 år gammel

Entreprenørselskapet Anlegg Øst AS gikk fredag til skifteretten i Lillehammer og meldte oppbud. Selskapet er konkurs med en samlet gjeld på 78 millioner kroner. 70 ansatte er nå arbeidsløse.

Selskapet har i flere uker forsøkt å få til en frivillig akkord med sine mange leverandører, som har et samlet krav på rundt 30 millioner kroner. Da det ikke lyktes å få til en frivillig akkord med leverandørene, var neste skritt skifteretten.

Kjempekrav fra banken

SpareBank1, selskapets bankforbindelse, skal ha til gode ca. 45 millioner kroner. De siste dagene har selskapet forhandlet intenst med banken, men i dag sa det stopp.

Selskapet skal skylder skatter og avgifter for ca. tre millioner kroner, mens leverandørgjelden altså er oppgitt til ca. 30 milklioner kroner.

Usikker aktiva

Hvor mye aktiva selskapet har, er usikkert. Aktiva skal dreie seg om aksjer og utestående fordringer. Sistnevnte skal utgjløre ca. 46 millioner kroner, ifølge selskapets oversikt som ble presentert i skifteretten i dag. 16 millioner skal knytte seg opp til en tvistesak som nå skal gå for lagmannsretten.

Negativ egenkapital

Selskapets egenkapital er negativ med rundt 17 millioner kroner.

All virksomheten selskapet har vårt engasjert i, særlig E6-utbyggingen i Øyer, er nå stanset for selskapets del.