Torsdag kunne senterleder Torill Ensby og hennes kolleger ønske velkommen til en helt ny gjestefløy, ny aktivitetssal, treningskjøkken og et totalrenovert hovedbygg. Prislapp: 70 millioner kroner.

Private givere
En stor del av pengene kommer fra Lions Røde Fjær-aksjon i 2004, Kreftforeningen, Canica - Stein Erik Hagens familieselskap, og andre private givere. Kun to millioner kroner kommer fra det offentlige. Ifølge Jan Vincents Johannessen, senterets direktør siden starten i 1990, bladde «en anonym venn» opp de 15 millioner kronene som trengtes til å komme i mål.

Vincents Johannessen ble hyppig nevnt fra talerstolen da det nybygde Montebello-tunet ble offisielt innviet i går - og senterets 20-årsjubileum ble feiret i samme slengen.

Noe helt spesielt
Selv fortalte han om en lang og kronglete veg mot målet, der økonomien og den politiske ryggdekningen ble sikret på til dels uortodokse måter (eller er det kanskje slik viktige beslutninger blir tatt?), om gjesterommene som er oppkalt etter planter, interiørarkitekten som fikk «flippe ut», og Weidemann som leste i lokalavisa at han skulle skaffe til veie all kunsten.

- Dette skal ikke være et hotell eller et sykehus, men Montebellosenteret, noe helt spesielt, sa han.

Større kapasitet
Utbyggingen gjør det mulig å ta imot 80 gjester på én gang. De ulike funksjonene er plassert mer hensiktsmessig, slik at forskjellige kurs kan kjøres parallelt. Den gamle bygningsmassen har fått nytt interiør i «gammel» stil. Gjesterommene har en moderne stil der skogen er tema. Fotokunstner Knut Bry og Foto Phono har stått for utsmykningen - med unike verk på hvert rom. Interiørarkitekt Mette Svarstad fra Lillehammer har gjort en viktig jobb her. De nye byggene er tegnet av Atelier 4 AS, mens det er Evensen & Evensen som har vært totalentreprenør.

Også utearealene har fått en ansiktsløftning. Det har Tun & Hage ved Kristin Granum Skoglund fra Brøttum sørget for.