Ring Mekanikk fikk stor ordre til Flytoget

TIL FLYTOGET: Slik blir stolene seende ut, ifølge Ring Mekanikk

TIL FLYTOGET: Slik blir stolene seende ut, ifølge Ring Mekanikk

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ring Mekanikk as har fått en lukrativ ordre. De nye stolene i Flytoget skal komme fra Moelv-bedriften.

DEL

I en pressemelding som ble sendt ut fredag, heter det at Ring Mekanikk AS skal levere passasjerstoler for 15–20 millioner kroner de nærmeste årene.

«Flytoget AS har inngått kontrakt med Spanske CAF om levering av åtte nye togsett i løpet av de nærmeste par årene. De nye togene vil få en ny og egenutviklet design med blant annet helt nye passasjerstoler. I tillegg til de første åtte togsettene foreligger det en opsjon for levering av ytterligere togsett etter denne første leveransen. Kontraktsverdien for Ring Mekanikk AS, som i dag omsetter for rundt 60 millioner kroner, er dermed betydelig», heter det.

Det er ikke første gang Ring Mekanikk as har levert togstoler til Flytoget. De originale stolene på togsettene ble utviklet og laget i Moelv. Selv så mange år etter at flytoget ble satt i drift i forbindelse med åpningen av den nye hovedflyplassen på Gardermoen, mener bedriften at stolene er unike hva gjelder funksjonalitet, komfort og vekt. Daglig leder, Tore Flaterud, uttaler at det endelige designet på de nye stolene til Flytoget AS, er hemmelig. Skjønt han lover publikum at det også i framtida skal være komfortabelt å reise med Flytoget.

Ring Mekanikk as skal også levere de nye stolene til NSBs fjerntog.

Artikkeltags