Advokat mener Rondablikk kan vente seg mange søksmål

Rondablikk Høyfjellshotell er i Oslo tingrett dømt til å betale erstatning til sin tidligere kjøkkensjef for usaklig oppsigelse.

Rondablikk Høyfjellshotell er i Oslo tingrett dømt til å betale erstatning til sin tidligere kjøkkensjef for usaklig oppsigelse.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ifølge Fredrik Lund Skyberg har 17 tidligere ansatte ved Rondablikk Høyfjellshotell krav på erstatning.

DEL

Ifølge NRK har tidligere kjøkkensjef ved hotellet, tyskeren Michael Mahnsen, blitt tilkjent 275.000 kroner i erstatning fordi han ble usaklig oppsagt. Statskanalen skriver at tyskeren vant på samtlige punkter i Oslo tingrett.

Det kan bety at flere ansatte nå vil følge Mahnsen i å saksøke høyfjellshotellet.

– Vi har flere andre ansatte med tilsvarende krav og vi er forberedt på å bare fortsette å ta ut søksmål for nestemann i rekken, sier advokat Fredrik Lund Skyberg til kanalen.

Endringer som asylmottak

Bakgrunnen er at Rondablikk Høyfjellshotell senhøsten 2015 gikk fra å være hotell til å bli et asylmottak. Det førte til store endringer i de ansattes arbeidshverdag, og de mener at de ikke fikk tilstrekkelig informasjon eller nødvendig opplæring til de nye oppgavene.

– Det var masse rykter og ikke noe informasjon. Asylsøkerne spurte om ting vi ikke kunne svare på. De hadde ikke vært til legesjekk. Det ble etter hvert amper stemning. Både jeg og de andre ble helt utslitte, vi hadde aldri pauser, sier Lars Steffen Domaas, som blant annet jobbet i resepsjonen, til NRK.

Eier Ola Moe har uttalt til statskanalen at han ikke ønsker å kommentere det som kommer fram i dommen fra Oslo tingrett, men at den vil bli anket. Lasse Røssland sier på sin side at han er fortvilet over dommen, og at saken er feil framstilt i retten.

Håper på minnelig løsning

Advokat Lund Skyberg sier til NRK at det fortsatt er muligheter for en minnelig løsning i saken.

Hvis ikke: Er søksmål uunngåelig.

– Vi håper at dette lar seg løse slik at vi slipper å bruke massevis av ressurser i rettsapparatet, sier Lund Skyberg.

Artikkeltags