Akuttmottaket avvikles på Hornsjø

Hornsjø høyfjellshotell avvikles etter denne uken som akuttmottak for flyktninger.

Hornsjø høyfjellshotell avvikles etter denne uken som akuttmottak for flyktninger. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Etter denne uka er det slutt for akuttmottaket på Hornsjø høyfjellshotell i Øyer. Da er det tilbake til hverdagen som hotell.

– Kontrakten går ut den 9. februar. Det stemmer. Vi har ikke søkt om noen forlengelse av den, for det har heller ikke vært utlyst noe behov fra Utlendingsdirektoratet (UDI), forteller leder for mottaket, Jan Bjørke, til GD.

I fire måneder har det vært akuttmottak på Hornsjø. Det har bare vært positivt, kan Bjørke fortelle.

– Vi er veldig fornøyde med de månedene som har gått. Det har vært veldig fint, sier han.

Til 28. mars

UDI oppdaterer sine lister over akuttmottak hver eneste uke. Per dags dato står GDs dekningsområde oppført med fem akuttmottak, inkludert Hornsjø, som tilsammen ifølge UDIs nettsted har 829 akuttplasser.

Plassene er raskt etablert i påvente av anbudskonkurranser for ordinære asylmottak, hvor det også er en løpende utvikling.

Akuttmottaket på Kirketeigen i Nord-Fron, som har 59 plasser, er for øyeblikket det av de fem mottakene som har lengst kontrakt. 28. mars er utløpsdatoen.

Slutt på Camp Lillehammer

De øvrige akuttmottakene som fortsatt har kontrakter, i tillegg til Hornsjø og Kirketeigen, er Sølvskottberget i Øyer (kontrakt til 15. mars), Rondane Høyfjellshotell i Sel (kontrakt til 18. februar) og Per Gynt Lodge i Nord-Fron (kontrakt til 1. mars).

3. februar ble mottaket Camp Lillehammer avviklet da kontrakten utløp. Der var det 150 plasser.

Artikkeltags