Oppfordrer til ungdomssamling om selvmord

Stortinggsrepresentant Ketil Kjenseth (V):

Stortinggsrepresentant Ketil Kjenseth (V):

Artikkelen er over 3 år gammel

Venstre-trio i kommunestyre, fylkesting og storting oppfordrer til ungdomssamling om selvmord.

DEL


- Det haster med å samle nære venner av ungdommene som har tatt sitt eget liv i Lillehammer. De trenger å samles, men også å få kunnskap og verktøy til å bearbeide sorg og alle spørsmål de sitter med. Det sier Venstres stortingsrepresentant Ketil Kjenseth, som sitter i Stortingets helse-  og omsorgskomite.

Les også: Rørte dronningen til tårer

- Vet det er behov

Sammen med sine partikollegaer Christin Guldahl Madsen som sitter i fylkestinget og Terje Kongsrud i kommunestyret og formannskapet i Lillehammer, oppfordrer de tre nå til et spleiselag for en ungdomssamling i regi av Unge Leve i Lillehammer

- Vi vet det er behov. Unge Leve vet hva de skal gjøre og vet at det virker. Det koster 300 000 kr, men det er verdt hver krone. Jeg oppfordrer Sykehuset Innlandet om å bli med på 100 000 kr i et spleiselag, sier Kjenseth.

Les også: – Vanskelig å forutse faren

Madsen vil på sin side vil ta opp dette med fylkesordføreren etter sitt spørsmål om temaet på fylkestinget på Fagernes i dag og oppfordre om et bidrag på 100 000 kr, mens Kongsrud vil oppfordre Lillehammer kommune om å bevilge 100 000 kr.

- Tilbud nå

- Det er viktig at ungdommene får et tilbud nå. Dette er faglig utprøvd og kan organiseres raskt. Gjerne på Nansenskolen, sier Terje Kongsrud.

Ser på retningslinjer

Kjenseth stilte i forrige uke spørsmål til Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om han vil etablere faglige retningslinjer for å forebygge selvmord i skolen. I går svarte Isaksen at han vil vurdere dette og ta det opp med ulike fagmiljøer.

Les også: Når man bakser alene i mørket er det utrolig viktig at hjelpeapparatet er der

Artikkeltags