Oslo-stiftelse vil etablere matkultursenter for barn i Brumunddal

 Stiftelsen Geitmyra vil etablere matkultursenter for barn i Ringsaker ved Granerud gård i brumunddal. Bildet er fra stitelsens virksomhet i Oslo.

Stiftelsen Geitmyra vil etablere matkultursenter for barn i Ringsaker ved Granerud gård i brumunddal. Bildet er fra stitelsens virksomhet i Oslo. Foto:

DEL

Stiftelsen Geitmyra ønsker å etablere et matkultursenter for barn i Brumunddal. Ringsaker kommune vil legge til rette for dette ved å bygge om deler av den gamle låven på Granerud gård ved Brumunddal.

Geitmyra-stiftelsen virksomhet i Oslo ble etablert  i 2011 etter initiativ fra matskribent Andreas Viestad, og har blant annet tre undervisningskjøkken.

 Årlig får 2000 barn i Oslo undervisning ved Geitmyra som er blitt et nasjonalt kompetansesenter for matkultur for barn og som produserer undervisningsmateriell som benyttes av skoler og barnehager over hele landet.

Visjonen er å bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt.

 Lokalene vil benyttes til undervisning i matforberedelse, ha helårs drift, og vil medføre både permanente og midlertidige arbeidsplasser i Ringsaker.

Artikkeltags