Også novemberbarn kan få rett til barnehageplass

Regjeringen foreslår å utvide retten til banrehageplass det året barnet fyller ett år. Nå foreslås det at  også novemberbarn inkluderes.

Regjeringen foreslår å utvide retten til banrehageplass det året barnet fyller ett år. Nå foreslås det at også novemberbarn inkluderes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) foreslår at alle barn som fyller ett år i november, skal få rett til barnehageplass fra høsten.

DEL

Ifølge departementet gjelder dette 4.400 barn til høsten.

Regjeringen følger dermed opp utvidelsen fra høsten 2016, da de åpnet for at rundt 9.800 barn født i september og oktober hadde rett til barnehageplass fra fylte ett år.

Det vil dermed bare være barn født i desember som ikke får rett til barnehageplass det året de fyller ett år, dersom forslaget får gjennomslag.

– Foreldre som ønsker det, bør få mulighet til å gi barna deres en god start i barnehage. Derfor utvider vi nok en gang retten til barnehageplass slik at også barn som fyller ett år i november, blir sikret plass til høsten, sier han.

I høringsforslaget som sendes ut mandag, foreslår kunnskapsministeren at kommunene kan velge å tilby plass allerede i august for de barna som er født i november. Det vil da være opp til foreldrene om de ønsker plass fra august, eller om de vil vente til barnet fyller ett år i november.

Høringsfristen er satt til 27. februar 2017. (©NTB)

Artikkeltags