Da Norges Bondelag hadde årsmøte i forrige uke, holdt Bergesen innlegg hvor hun blant annet karakteriserte det som tullprat når COOP-sjef Ola H. Strand hevder at satsing på egne merkevarer fremmer konkurranse som igjen gagner bøndene.

Les - Tullprat fra Coop-sjefen her

Administrerende direktør Bjørn-Ole Juul Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund svarer med et åpent brev og invitasjon til Bergesen til organisasjonens årsmøte.

– Jeg har stor forståelse for at mange bedrifter, og spesielt merkevarebedrifter, er bekymret over utviklingen og risikoen egne merkevarer gir for ytterligere pressende marginer. Men for norske bønder som produserer råvarer er dette mindre problematisk. Alle tiltak som driver vekst i det norske markedet, øker potensialet for omsetning av norske råvarer. Det sikrer importvernet, som jeg antar vi begge er for, skriver Juul-Hansen.

Han ønsker at Bergesen skal holde et 20–25 minutters innlegg på styremøte i høst om sitt syn på situasjonen for norske bønder innenfor egg- og kjøttsektoren og hvilke utfordringer og løsninger hun ser for seg i landbrukspolitikken.Dessuten ser han fram til en konstruktiv dialog.