Bjørneskog med 15 bamser på Glittersjå

Bjørneskogen: 15 store og små bjørner lurer i furuskogen på Glittersjå Fjellgård i Heidal. Bamsene er laget av årets verdensmester i figurskjæring med motorsag, Oliver Vogt fra Jørpeland.

Bjørneskogen: 15 store og små bjørner lurer i furuskogen på Glittersjå Fjellgård i Heidal. Bamsene er laget av årets verdensmester i figurskjæring med motorsag, Oliver Vogt fra Jørpeland. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Dette er garantert den eneste bjørneparken i verden uten gjerde. Så er det da også årets VM-vinner i Tyskland, Oliver Vogt, som har skapt Bjørneskogen på Glittersjå Fjellgård på Murudalen.

DEL

I et område på fem dekar har Hege og Helge Nordskar åpnet portene til enda et «eventyrrike». I Bjørneskogen på Glittersjå lurer 15 bamser. Alle er utskåret i kjempefuruene som står på rot. Skulpturene er enestående, og er laget av den ferske VM-vinneren.

VM i figurskjæring

– Mens vi ventet på Oliver Vogt fra Jørpeland, var han i Tyskland der han tok VM-tittelen i figurskjæring med motorsag. Dette har vært moro på alle måter, smiler en storfornøyd Helge Nordskar.

Oliver Vogt brukte tre dager på å trylle fram store og små bjørner. Bare en liten spasertur på 200 meter fra tunet på Glittersjå Fjellgård, ligger Bjørneskogen.

Tirrer oppdagelseslysten

– Vi kaller det ikke park, og her har vi ikke lagt til rette med turstiger. Bjørneskogen skal tirre fantasien og oppdagelseslysten. Vårt ønske er at unger og familier skal få en spennende og annerledes vandring i en «bjørneskog», forteller Nordskar.

Etter at motorsagkunstneren ble ferdig, har Nordskar pyntet bjørnepelsen med impregnering. Men det er meningen at bamsene skal bli værbitt og farget av naturen.

Den som leter finner

Noen av bjørnene har gjemt seg unna. Du må være på leting, skal du finne alle ...

– Meningen er å lage oppgaver og aktiviteter som engasjerer de som besøker Bjørneskogen. Vi arbeider med et bjørnehi. Tiden får vise om det er noen av bjørnene som flytter inn. Kanskje noen er så heldige at de finner en kurv med honningdrops inne i hiet, lurer bamsen selv, Helge Nordskar.

Artikkeltags