Ble sittende fast etter bussvelt

HJELP: De første hjelpemannskapene er her kommet fram til bussen.

HJELP: De første hjelpemannskapene er her kommet fram til bussen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

En minibuss med pensjonister kjørte ut av Brekkenvegen i Vingrom i Lillehammer ved 08.30-tiden i dag. Det satt seks passasjerer i bussen inkludert sjåfør og følgeperson.

De fire pensjonistene ble sittende fast inni bussen og måtte skjæres løs av brannmannskapene.

Klokken 9.30 var alle passasjerer være reddet ut av bussen. Alle slapp uskadet fra ulykken.

På veg til Lillehammer

De fire pensjonistene var alle fra Saksumdalen og Vingrom og var på veg til et såkalt dagsentertilbud til Lillehammer sykehjem da ulykken skjedde. Minibussen kom fra Lillehammer sykehjem med sjåfør og følgeperson derifra.

Alle dro til sykehuset i Lillehammer til en sjekk med påfølgende samtale og oppfølging etter den traumatiske opplevelsen. De fire i bussen ble sittende og eller liggende innesperret i bussen mellom en hel- og en halv time. Mannskapene fikk passasjerene ut gjennom frontruta.

Svært glatt

Snøfallet i natt og i morgentimene gjorde vegene svært glatte.

Ulykken skjedde 3-4 kilometer opp fra Vingrom mot Saksumsdalen. Ca en kilometer opp Brekkenvegen måtte minibussen, som er en 15-seter, rygge opp en gårdsveg hvor den skulle ta med flere passasjerer. Bussen begynte å spinne og veltet ned på den ene siden.

Fire luftambulanser fra Ål, Lørenskog og Dombås ble bestilt til ulykkesstedet. I tillegg rykket fire ambulanser, politi og brannmannskaper ut.

Oppfølging

Stian Undbekken fra Lillehammer sykehjem sier at alle pårørende ble kontaktet nokså raskt etter ulykken. Dagsenteret sendte to personer til sykehuset for å bistå.

LES OGSÅ: Sjekket ut fra sykehuset - Får oppfølging på dagsenteret

Artikkeltags