Det var i september at Bygdin høgfjellshotell ble lagt ut for salg. Grunnen er at eieren Per Otto Otterness (71) er pensjonist og ikke har noen arvinger. Høgfjellshotellet ble lagt ut for salg med en prisantydning på 10 millioner kroner.

Nå er salgsannonsen tatt bort. Grunnen er at det har kommet mange bud.

- Interessen har vært veldig stor. Jeg har hatt mange visninger og det har kommet inn mange bud, sier Otterness.

 

Nå har han startet forhandlinger med de mest aktuelle kjøperne. Han vil tenke seg nøye om før han bestemmer seg hvem han selger til. Otterness har et nært og kjært forhold til høgfjellshotellet etter at han har brukt utallige timer der siden han kjøpte stedet i 1970.

- Jeg må være sikker på at det blir drevet videre slik at gamle gjester kan komme hit og få ei god behandling. I løpet av vinteren blir det nok ei ordning, sier Otterness.

Han vil ikke si hvor mange, eller hvem, som har kommet med bud.

- Det har vært både seriøse og useriøse personer som har tatt kontakt. Budene har kommet fra både lokale personer og noen utenfor, sier Otterness.

Høgfjellshotellet ligger idyllisk til rett ved Bygdin der båten Bitihorn hver dag om sommeren frakter tusenvis av fjellturister inn til turisthyttene Torfinnsbu og Eidsbugarden/Fondsbu. Da Otterness kjøpte stedet i 1970 betalte han åtte millioner kroner. I år har han opplevd en av tidenes beste somre i høgfjellet. I løpet av to måneder hadde hotellet 4.000 gjestedøgn.

- Det er på tide at jeg trekker meg tilbake nå. Jeg har aldri opplevd en sommer der jeg har hatt fri, sier Otterness.

Per Otterness har drevet stedet med sin kone Susanne Kirchhoff.  Bygdin høgfjellshotell ble bygd i 1897 og tomtearealet er 80.000 kvadratmeter.