Hun skal lede Oppland Bondelag

Påtroppende og avtroppende leder i Oppland Bondelag. Her under fjorårets årsmøte.

Påtroppende og avtroppende leder i Oppland Bondelag. Her under fjorårets årsmøte.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kristina Hegge fra Biri er en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten ti år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.–14. mars er nå klar, skriver Oppland Bondelag i en pressemelding.

– Gjort god jobb som nestleder

– Vi er utrolig heldig som har fått beholde Trond Ellingsbø som leder så lenge. Trond har gjort en kjempejobb for Oppland Bondelag. Han har vært en god talsperson for Opplandslandbruket og for norsk landbruk. Trond signaliserte i fjor at han ønsket å gi seg, men han har gitt valgkomiteen tid til å finne den rette kandidaten, sier leder i valgkomiteen, Andreas Høiby.

Valgkomiteen foreslo i fjor Kristina Hegge som nestleder.

– Hegge har hatt et travelt år, og vi mener hun har gjort en god jobb som nestleder og rovviltkontakt i Oppland Bondelag. Hun er også i sluttfasen på mentorprogrammet "Ta Grep" i regi av Norsk Landbrukssamvirke. Dette gjør at vi mener hun er godt kvalifisert til lederjobben, forteller Høiby.

Valgkomiteen: f.v Alf Bernhard Ouren, Jon Waalen, Ellen Marie Gjeilo, Andreas Høiby og Henrik Grøndalen.

Valgkomiteen: f.v Alf Bernhard Ouren, Jon Waalen, Ellen Marie Gjeilo, Andreas Høiby og Henrik Grøndalen.

Fyksen foreslås som ny nestleder

Anders Hole Fyksen fra Gausdal og Bjørnhild Kihle fra Østre Toten foreslås gjenvalgt for to nye år i styret. Anders Hole Fyksen er i tillegg foreslått som ny nestleder når Kristina Hegge rykker opp, skriver Oppland Bondelag i pressemeldingen.

Lars Egil Blekkerud fra Gran og Olav Røssum fra Nord-Fron er foreslått inn på plassene som nytt styremedlem og som fast møtende 1. vara.

Hvem som får den ene og den andre plassen er imidlertid ikke valgkomiteen helt enige om.

Valgkomiteens representant fra Nord-Gudbrandsdalen ønsker Olav Røssum inn på fast styreplass og Blekkerud på 1. vara. Mens de fire andre i valgkomiteen ønsker Lars Egil Blekkerud på fast styreplass og Røssum som 1. vara. Begge møter uansett fast i styret, og nå er det opp til årsmøtet å avgjøre saken.

Jon Lerhol fra Vang er ikke på valg. Ole Kristian Oldre fra Øystre Slidre foreslås som 2. vara og Kristian Bleken fra Fåberg som 3. vara.

Artikkeltags