Branninferno i Lillehammer sentrum

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Brannvesenet lyktes etter å ha jobbet iherdig for å redde gågata i Lillehammer. Storgata 81, Vic-bygget, er totalskadd, men brannvesenet hindret spredning til nabobygningene sørover i gågata. Se videoer i artikkelen.

  DEL

  Klokka 8.45:

  Maskinentreprenør Kjell Arne Schjørn AS står klar med gravemaskin til å rive bygg for å begrense brannen - om nødvendig. 

  Politiet skriver på Twitter at totalt 16 personer er evakuert til Mølla hotell. Åtte personer ble evakuert fra Storgata 81, to personer fra bolig i nummer 77, fire personer fra Elvegata 15 og en person ble evakuert fra Storgata 79.

  Se video:

   Ordfører Espen Granberg Johnsen er tydelig preget etter brannen i Storgata i Lillehammer.

   Klokka 08.30:

   Brannsjef i Lillehammer, Knut Birger Bakken, sier til GD at brannvesenet nå har klart å fått begrenset brannen til Storgata 81.

   OMFATTENDE: Slukningsarbeidet pågår også i den delen av bygget som vender mot Elvegata.

   OMFATTENDE: Slukningsarbeidet pågår også i den delen av bygget som vender mot Elvegata. Foto:

   Klokka 07.15:

   - Brannvesenet jobber nå iherdig for å redde gågata i Lillehammer. Storgata 81 er overtent, og brannvesenet forsøker å begrense brannen så den ikke sprer seg til nabobygningene i sør.

   Det er skadeleder Frode Øverås som sier dette til GD ved 07.15-tiden søndag morgen. Øverås omtaler brannen som et inferno.

   Siste store branner i gågata i Lillehammer før søndagens brann, var i desember 1982 da Helleberggården i Storgata 75 brant ned, og videre i 1999 da det  brant i bakgården til Storgata 65. Men det har også vært flere branner på 2000-tallet.

   Brannvesenet kjemper mot flammene i det overtente Vic-bygget.

   Brannvesenet kjemper mot flammene i det overtente Vic-bygget. Foto:

   Beboerne er evakuert

   Han opplyser videre at alle beboerne er evakuert og gjort rede for. I alt skal elleve personer være evakuert ifølge politi på stedet. Ni av disse skal være fra Storgata 81.

   Politiet meldte på et tidspunkt  på Twitter at brannen hadde fått tak på bygningsdel i Storgata 79. Det er betongskille mellom Storgata 75/77, ellers er det trebebyggelse.

   -  Slukningsarbeidet kommer trolig til å holde på i timer og dager, sier Øverås til GD.

   SPOR: Vannet fra slukningsarbeidet rant i bekker nedover bakken i Nymosvingen.

   SPOR: Vannet fra slukningsarbeidet rant i bekker nedover bakken i Nymosvingen. Foto:

   Brannårsaken ukjent

   Brannårsaken er foreløpig ukjent, men den skal ha startet i andre etasje i hybelkomplekset i Storgata 81. Bygget er for øvrig et av de første i Storgata som fikk brannslokkingsanlegg med damp, etter det GD erfarer.

   Det er Owren og Lykstad Eiendom eier bygget. I første etasje er detbutikker. Flere av de ansatte kom til skadestedet etter å ha fått melding brannen. Noen gråt. Geir Olsen Bye, daglig leder og eier av Vic-butikken var tydelig preget av det han så.

   - Men jeg er bare glad for at det ikke har gått med folk, sier han.

   Foto:

   Klokka 06.45:

   Det brenner i en bygård i Lillehammer sentrum søndag morgen. Politiet meldte fra om brannen på hjørnet av Elvegata og Storgata ved 4.20-tiden. Alle nødetater er på plass. Brannvesen fra Hedmark, Gjøvik og Tretten assisterer.

   Klokken 06.45 er ikke brannen under kontroll enda. Det er evakuert ni personer fra bygningen og sideliggende hus.

   - Det så en stund ut som det skulle spre seg til bygningen i sør, men det ser ut som brannvesenet har kontroll på det, sier GDs reporter på stedet like før klokka 7.

   Flammene slår opp fra Storgata 81.

   Flammene slår opp fra Storgata 81. Foto:

   – Det er åpne flammer i en leilighet i andre etasje. Der bor det i hvert fall fire personer, opplyser operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.

   Det skal være en vennegjeng på fire som deler leiligheten.

   – Både brannvesen, ambulanse og våre folk jobber på stedet, og en kvinne i 20-årene er båret ut og sendt til sykehus med røykskader, forteller operasjonslederen. Utover det er det ikke meldt om personskader.

   – Flammene står ut gjennom taket, så brannvesenet bruker nå stigebilen til å skjære hull i taket for å unngå at brannen sprer seg, sier operasjonslederen.

    Søndag morgen brøt det ut brann i Storgata i Lillehammer. Video: Inger Stokland

    Folk har samlet seg for å se på den dramatiske brannen.

    Folk har samlet seg for å se på den dramatiske brannen. Foto:

    Foto:

    Tips Oss
    Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

    Artikkeltags