Bål blusset opp – og førte til brannutrykning

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Brannvesenet rykket fredag kveld ut med en brannbil etter at det er observert høye flammer nær en låve på Brøttum.

- Vi vet ikke sikkert hva dette dreier seg om. Det kan være et stort bål som er observert på avstand av vitner. For å være på den sikre siden har vi rykket ut med et kjøretøy, opplyste underbrannmester Eirik Haugen ved 110-sentralen i Elverum til GD fredag kveld klokken 21.43.

En knapp halvtime senere opplyser underbrannmester Eirik Haugen at det viste seg å være rester fra et bål for som brant for to dager siden, som hadde blusset opp igjen. Det var vind i området og det hadde nok satt fart i glør som fortsatt lå og ulmet.

Huseier som hadde brent bålet trygt og greit for to dager siden beklaget overfor brannvesenet at det hadde blusset opp igjen. Brannvesenet sørget fredag kveld for at bålet ble ettertrykkelig slokket.

- Flammer synes langt i mørket og observeres av mange og sprer usikkerhet om brann. Slik bålbrenning bør varsles til brannvesenet på forhånd. I dette tilfellet var riktignok ikke bevisst bålbrenning. Det hele var for så vidt udramatisk, sier underbrannmester Haugen til GD.

Artikkeltags