Vekter i Hafjell Vaktservice, Dag Ove Olsen, forteller at da han tok seg inn i butikken, etter at den automatiske brannvarslingen slo ut, brant det sterkt i selve disken der det lå diverse varer på en hylle.

- Brannen må ha startet i den elektroniske digitalvekta på disken. Vekta er tilknyttet elektrisitet.

- Flammene fra disken slo en meter til værs da jeg kom inn i butikken, etter å ha knust noen ruter for å komme til. Jeg slukket brannen ved hjelp av et pulverapparat jeg hadde med, sier vekteren.

Det tok fem minutter fra varslingen gikk til Hafjell Vaktservice til vekter Olsen var på plass. Den svært kjappe utrykningen var helt avgjørende.

- Det skulle ikke brent mange minuttene til før butikken hadde vært overtent, sier vekteren.

Eieren av Putten er svært takknemlig for vaktselskapets raske reaksjon og handlemåte. Eieren sier at slik direkte varsling er helt avgjørende i slike situasjoner, og mener alle burde ha automatisk brannvarsling til vaktselskapet i Øyer.

Skadene er store inne i butikken. Bortsett fra noen brannskader i disken dreier det seg om røykskader på varer, tak, golv og vegger.

Det må ta en total rengjøring til inne i butikken. I dag kommer forsikringsselskapet til stedet for å taksere skadene og for å foreslå hva man gjør videre for å reparere. En omfattende aksjon venter i butikken som har et nærmest utrolig varelager.

Naboen Mix-kiosken, i det samme bygget, fikk en del røykskader, men kunne holde åpent igjen lørdag.

Eieren av Putten fikk lørdag telefoner fra personer som tilbød seg å hjelpe til med oppryddingen. Det viser at folk bryr seg, sier eieren.