Ringsaker Brannvesen får hjelp av barn til å gjøre julen trygg

Fra venstre: Rune Sørengen, Vegard Dahlsveen, Mads Løkkesveen i Ringsaker Brannvesen.

Fra venstre: Rune Sørengen, Vegard Dahlsveen, Mads Løkkesveen i Ringsaker Brannvesen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I november underviser Ringsaker Brannvesen elever ved sjette trinn i kommunen i grunnleggende brannvern.

DEL

– Vi er ikke alene om denne viktige førjulskampanjen. I år er 69 brannvesen med på Brannvesenets julekalender. Barneskoler i tilsammen 192 kommuner fra Alta i nord til Kristiansand i sør får dermed delta i det vi mener er den aller viktigste julekalenderen, sier Knut Roar Molstad i en pressemelding fra Ringsaker Brannvesen.

Filmsnutter

Brannvesenets julekalender er bygget opp på samme vis som en vanlig kalender, hvor man åpner luker fra og med 1. desmber. Bak disse lukene finner du filmsnutter fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge. Innslagene handler naturligvis om brannforebygging.

I hele november reiser brannvesenet rundt i kommunen og besøker skolene i sitt område. De fleste brannene oppstår i hjemmet, og det er noe brannvesenet ønsker at barn skal være klar over, og de blir holdningsambassadører for brannvesenet.

– De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid: Vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter, sier Molstad.

– Voksnes ansvar

– Det er selvfølgelig de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass, og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt. Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året, og vi har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem, legger han til.

Julekalenderen har støtte fra «Det store brannløftet», og derfor har rekordmange av landets brannvesen fått mulighet til å være med på kampanjen.

Artikkeltags