Politiet har funnet død kvinne i Glomma - etter alt å dømme Janne Jemtland


 *** Local Caption *** Søk etter Janne Jemtland i Glomma

*** Local Caption *** Søk etter Janne Jemtland i Glomma Foto:

Av
DEL

Mellom klokka halv fire og fire lørdag ettermiddag hentet politiet og dykkere fra brannvesenet opp en død person fra Glomma i Braskereidfoss i Våler i Hedmark. Mye taler for at det er den savnede Janne Jemtland fra Brumunddal, som har vært borte i to uker.

FANT DØD PERSON I GLOMMA: Fra søket i Braskereidfoss tidligere i dag.

FANT DØD PERSON I GLOMMA: Fra søket i Braskereidfoss tidligere i dag. Foto:

Fredag kveld ble ektefellen pågrepet, siktet for drap på henne.

Janne Jemtlands pårørende er varslet om funnet i Glomma. 

Politiet arbeidet lørdag ettermiddag med å hente noe opp av vannet som ble tildekket av en presenning.

– Politiet er ikke kjent med at det er andre savnede personer i området. Pårørende til Janne Jemtland er varslet om funnet, opplyser politiet i en pressemelding.

Seks branndykkere startet søk i elva som lenger nord renner gjennom Braskereidfoss. Tettstedet ligger like nord for tettstedet Våler.

I tillegg var en rekke polititjenestemenn og kriminalteknikere på stedet. Politihelikopteret skal som tidligere denne uka bistå i søket etter den savnede 36-åringen.

Ektemannen skal ha forklart til politiet hvor de kunne finne liket av Janne Jemtland. Avhørene fortsatte lørdag. Mandag blir han framstilt for varetektsfengsling. Så langt har han ikke erkjent straffskyld for forsettlig drap, sier hans advokat, Ida Andenæs, til NTB.

Det er ikke kjent om politiet har funnet et mulig drapsvåpen. Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Store mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.

Artikkeltags