Kundene blir hørt – nå lanseres denne posen

NY LANSERING: Kiwi lanserer nye papirposer i butikkene. (Montasje)

NY LANSERING: Kiwi lanserer nye papirposer i butikkene. (Montasje)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Papirposene skal komme i butikkene i mai.

DEL

I mai vil Kiwi tilby papirposer i alle sine 652 butikker, som den første dagligvarekjeden i Norge. Ifølge bedriften har kundene etterspurt papirposer i lengre tid, heter det i Kiwis pressemelding mandag. 

Det er ennå ikke klart hva papirposene kommer til å koste i butikkene, ifølge Kiwis kommunikasjonssjef.

– Prisen er ikke helt klar ennå, men de skal være konkurransedyktige, sier Kristine Aakvaag Arvin til Nettavisen.

– Kiwi har også tatt grep for å gjøre plastposen grønnere. I 2016 gikk vi over til nye plastposer laget av 50 prosent resirkulert plast. Tiltaket førte til at Kiwi sparte i snitt 2800 tonn CO2 i året, noe som tilsvarer utslipp fra rundt 1.000 diesel- eller bensinbiler, forklarer Arvin.

Butikkkjeden mener papirposene skal bidra til å redusere platsforsøpling og bruken av plastbæreposer. Naturvernforbundet hyller Kiwis initiativ.

– Her viser Kiwi at de forsøker å gjøre noe med det store problemet overforbruk av plast er. Vi håper forbrukerne tar dette godt imot, og velger papirposer over plastposer, sier Silje Lundberg, leder i Naturvernforbundet i pressemeldingen fra Kiwi.

Coop reagerer

Coop mener Kiwis påstand om at de er den første kjeden som tilbyr papirposer i hele Norge, er en bløff

Kiwi erklærte mandag at de blir den første dagligvarekjeden som skal tilby papirposer til kunder i alle butikker over hele landet. 

Coop mener utspillet ikke stemmer, og ønsker Kiwi velkommen etter.

– Å hevde at de er den første dagligvarekjeden i Norge med papirposer er rett og slett en bløff. Coop har tilbudt sine kunder, eierne av Coop, papirposer i mer enn ti år, sier Coops kommunikasjonsrådgiver, Per Løberg Eriksen til Nettavisen. 

– Vi har ikke sett papirposer fra Coop, verken i bybildet eller i de butikkene vi sjekket. Kiwi skal tilby papirposer i alle våre 652 butikker. Uansett er det flott at vi er flere kjeder som tilbyr kundene et alternativ til plastposer, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi.

Hun viser til at Kiwi ikke påstår at de er den første kjeden med papirposer, men første kjede som vil tilby det i alle butikker. 

Eriksen sier at Coop-kjedene solgte 188.000 papirposer og cirka 100.000 handlenett til sammen i 2017 over hele Norge, og at alle Coops dagligvareforretninger i landet kommer til å selge papirposer innen 1. mai 2018.

 «I mai vil Kiwi, som første dagligvarekjede i Norge, tilby papirposer i alle våre 652 Kiwi-butikker», skrev Kiwi i mandagens pressemelding. 

– Her prøver Kiwi å ta nok et miljøpoeng, sier Eriksen.

Prisen på papirposene i Coop kommer til å endre seg når de kommer ut med nye poser før måneden tar slutt, skal vi tro Eriksen. 

 – Per i dag er prisen på papirposer 2 kroner og 50 øre. Men vi trykker nye poser for Extra-kjeden i disse dager, sier Eriksen. 

Det er ennå ikke klart hva papirposene kommer til å koste i butikkene, ifølge Kiwis kommunikasjonssjef. 

Butikkkjeden mener papirposene skal bidra til å redusere platsforsøpling og bruken av plastbæreposer.

Artikkeltags