Daldata er interessert

Det kan være håp for videre drift for IT-gründer Jonny Tungen og Intelligent Quality. Daldata vurderer å kjøpe selskapet. Foto: Einar Almehagen.

Det kan være håp for videre drift for IT-gründer Jonny Tungen og Intelligent Quality. Daldata vurderer å kjøpe selskapet. Foto: Einar Almehagen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Selskapet Daldata, med blant annet avdelingskontor på Otta, er veldig interessert i å kjøpe Intelligent Quality på Vinstra.

DEL

Dette bekrefter daglig leder Bjørnar Håkensmoen. Selskapet er gjeldfritt og går så det suser. De siste fem årene har de kjøpt opp to selskap.

- Jeg har registrert nyheten og vedgår gjerne at vi har ambisjoner i Gudbrandsdalen. Den største veksten vi har hatt er nettopp på driftsløsninger, slik IQ tilbyr. Forskjellen er at vi har kommet over kneika, sier Håkensmoen.

Daldata er etablert på fem steder i Norge, har 10.000 kunder, 120 ansatte og passerer 100 millioner i omsetning i år. De vurderer stadig oppkjøp og har 15-20 selskap i kikkerten til enhver tid.

- IQ har flere dyktige ansatte, det vet jeg. Kundeporteføljen kjenner jeg ikke til så godt, heller ikke plattformen de tilbyr. Den beste kapitalen er uansett kompetansen, sier han.

- Og du vil gi?

- Helt umulig å spekulere i. Det er jo noe annet å kjøpe opp et konkursbo enn å handle på det åpne marked, sier Håkensmoen.

Kommunikasjonsdirektør i IQ, Rune Støstad, vil ikke kommentere utspillet til Håkensmoen.

Les også: - IQ-konkursen ingen overraskelse

Artikkeltags