Venabygdsfjellet er motiv på nye frimerker

Gråhøgda på Venabygdsfjellet er ett av flere motiver på de nye frimerkene.

Gråhøgda på Venabygdsfjellet er ett av flere motiver på de nye frimerkene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I anledning 150-årsjubileet til Den Norske Turistforening har Posten laget fire nye frimerker med motiver fra frisk luft og fri natur, balnt annet fra Venabygdsfjellet.

DEL

– Det oser frisk luft og fri natur av frimerkene vi gir ut for å hedre Den Norske Turistforening. De får fram mangfoldet i foreningens aktiviteter, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten i en pressemelding.

De fire frimerkene er designet av Madeleine M. Karlstrøm. De viser kajakkpadling i Vesterålen, vandrere på vei mot Fannaråki i Sogn og Fjordane, Gråhøgda på Venabygdsfjellet og Svartvassbu i Møre og Romsdal.

– Til hundreårsjubileet i 1968 hadde frimerkeserien bare motiver av fjell. Jeg er glad for at vi gjennom årets jubileumsfrimerker speiler det mangfoldet som preger DNT i dag, samtidig som vi viser fram det som er kjernetilbudet vårt – nemlig hytte- og rutenettet. Vårt mål er å inspirere og legge til rette for å få hele Norge ut på tur, sier generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening.

Frimerkene har valør Innland (14 kroner) og Europa (18 kroner), og kan brukes på vanlige brev og postkort. De er i salg fra fredag 15. juni.

(©NTB)

Artikkeltags