Siden 2010 har hun vært en del av den politiske ledelsen i Kulturdepartementet bortsett fra ett år som daglig leder for Litteraturfestivalen i Lillehammer. Da den rødgrønne regjeringen gikk av i høst var hun statssekretær.

- Denne jobben har jeg hatt veldig lyst på. Jeg liker å jobbe med arrangementer innenfor kultur og idrett. Å jobbe med et slikt prosjekt i et godt team passer meg veldig bra. Dette er nybrottsarbeid og en veldig spennende utfordring. Det blir intenst i to år, sier hun til gd.no.

Frivillig stab

Det blir hennes oppgave å bygge opp en stab på 2.200 frivillige og et betydelig antall fast ansatte som skal sørge for et vellykket ungdoms-OL i 2016.

Som tidligere festivalsjef for Peer Gynt-stemnet har hun da også lang erfaring med å bygge en stab av frivillige. Planen er at hun starter i OL-jobben fra nyttår. Da flytter hun også til Lillehammer.

- Det blir to intensive år og det er viktig å bo i Lillehammer for å være en del av miljøet og for å slippe pendling hver dag, sier hun.

Hun understreker at det også er en sterk drivkraft å skape verdier i denne delen av landet.

- Vår region har alt som trengs for å gjennomføre en ny olympisk sportsfest og skape varige verdier innen idrett, kultur og frivillighet, sier hun.

Fortsatt politikk

Selv om tida i regjeringsapparatet er over, har hun fortsatt politiske verv. Hun er første vararepresentant til Stortinget, leder i Oppland Ap og medlem av sentralstyret i Ap.

- Får den nye jobben noen konsekvenser for ditt politiske engasment?

- Jeg skal ha full oppmerksomhet på den nye jobben men tror at jeg likevel kan ivareta mine politiske verv på en god måte. Når det gjelder ledervervet i Oppland Ap, er jeg på valg neste år. Jeg skal svare valgkomiteen på nyåret om hvorvidt jeg tar gjenvalg, sier Stenseng.

Administrerende direktør Tomas Holmestad sier i en pressemelding at de er strålende fornøyde med ansettelsen.

- Hennes personlighet og erfaring gjør at hun passer perfekt til jobben, sier han.

Ungdoms-OL skal arrangeres over ti dager i 2016 og samler 1100 av verdens beste vintersportsutøver i aldersgruppen 15 til 18 år.