Dette ville Stoltenberg fått høre...

KLARE: Ivar Ødegaard, Asbjørn Lund og Sigurd Tremoen, fra venstre, alle fra Fylkesmannen i oppland, var klare ved Strandtorget, men regjerningsmedlemmene måtte fly direkte fra Kvam til Oslo.

KLARE: Ivar Ødegaard, Asbjørn Lund og Sigurd Tremoen, fra venstre, alle fra Fylkesmannen i oppland, var klare ved Strandtorget, men regjerningsmedlemmene måtte fly direkte fra Kvam til Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Statsministeren og justisministeren skulle etter planen møtt Fylkesmannen og politimesteren i Lillehammer i ettermiddag. Men helikopterlandingen ble avlyst på grunn av tidsnød.

DEL

Tre representanter fra Fylkesmannen i Oppland sto klar, det samme gjorde politimesteren ved Strandtorget. Statsministeren måtte være tilbake i Oslo klokken 19.00. Det ville han ikke rekke hvis han skulle ned i Lillehammer.

Dette ville han fått høre

Assisterende fylkesmann, Sigurd Tremoen og beredskapslederen hos Fylkesmannen, Asbjørn Lund og infosjefen hos Fylkesmannen, Ivar Ødegaard, hadde klar en skriftlig redegjørelse til statsministeren om situasjonen i Oppland.

Statsministeren ville fått høre:

- Vi er meget godt tilfreds med innsatsen til kommunene, politiet og sivilforsvaret i forbindelse med flommen.

- Liv og helse har vært satt i fokus under flommen i Gudbrandsdalen, og dette er blitt godt ivaretatt etter at kommunene har evakuert vel 200 personer,.

- Mobiltelefon-streiken (Telenor) i starten av flommen medførte betydelige problemer for en effektiv gjennomføring av en del tiltak.

- De største utfordringene er og har vært fremkommeligheten. Dette gjelder spesielt blålysetatene. Derfor har helikoptre vært benyttet ved akuttbehov og eventuelt evakuering

Situasjonen i Mjøsa

- Hvordan er beredskapen nå med hensyn til Mjøsa, som stadig stiger?

- Vi forbereder oss på at Mjøsa vil stige til godt over sju meter, men i øyeblikket er det ikke fare for vann- eller kloakkanlegg i Mjøsområdet, sier Asbjørn Lund.

Noe av det Fylkesmannens beredskapsavdeling vil vurdere etter denne flommen er om flomverntiltakene etter storflommen i 1995 har vært tilstrekkelig, og om alle aktørene har tatt innover seg erfaringene fra den gangen, og slik at dette kom etatene til gode ved årets flom.

Beredskapssjef Asbjørn Lund sier at beredskapsgruppene i kommunene har hatt mange møter og koordinert tiltakene godt.

Artikkeltags