Gå til sidens hovedinnhold

- Dømt for voldtekt av ansatt

Artikkelen er over 8 år gammel

En mann (50) av utenlandsk opprinnelse, som tidligere drev et vaskefirma i Ottadalen, er dømt til fengsel i fire år og seks måneder for voldtekt av en av tre ansatte kvinner, pluss flere andre grove seksuelle handlinger mot alle tre kvinnene.

Mannen ansatte tre kvinner fra Baltikum til å vaske for firmaet. Ifølge dommen fra Nord-Gudbrandsdal tingrett voldtok han en av kvinnene i henne egen bolig.
Samme kvinnen var utsatt for ytterligere tre grove seksuelle handlinger fra mannen, som skjedde på plasser der hun gjennom mannens byrå var engasjert til å vaske på kveldstid, ifølge dommen.

Vasket hos prest

To andre kvinner som jobbet for ham, ble også, ifølge dommen, utsatt for seksuelle handlinger fra sjefens side.
En av disse handlingene ble utført mens kvinnen vasket hjemme hos en prest i Ottadalen. Presten hadde vaskeavtale med mannens firma.

- Bare lo av kvinne

Ifølge dommen lo mannen av en av kvinnene da hun fortalte ham at hun ville politianmelde ham. Mannen hevdet at kvinnene ikke ville bli trodd om de gikk til politiet. Dessuten ville de miste jobben, skal han ha hevdet.

- Drev ren terror

Overfor kvinnen som ble voldtatt av sjefen, skal han ha drevet det kvinnen følte som ren sex-terror.

Forbrytelsene skjedde i 2009 og tidlig i 2010.

- Troverdige kvinner

- Det foreligger ikke rimelig tvil i denne saken. Kvinnenes forklaringer er troverdige. Mannens påstand om at forklaringene til kvinnene er falske, og nærmest en sammensvergelse mot ham, er lite troverdig, samt at hans forklaring er diffus. Ikke noe tilsier at det forelå en konspirasjon, slik mannen har hevdet, skriver tingretten i sin knusende dom

150.000 i erstatninger

Kvinnen som blant annet ble voldtatt av sjefen, er tilkjent 150.000 kroner i erstatning. De to andre fornærmede kvinnene krevde 40.000 kroner hver i erstatning, men dette avviste tingretten.

Høy strafferabatt

Ifølge dommen har mannen fått ett års strafferabatt fordi saken mot ham lå lenge i påtalemakten, det vil si i Gudbrandsdal politidistrikt.

Straffen er i samsvar med påstanden fra aktor, førstestatsadvokat Arne I. Dymbe og den ene kvinnens bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal.