Dovrebanen tilbake til normalt

MÅTTE STØPE: Slik så det ut etter flommen sist tirsdag, I helgen har Jernbaneverkets mannskaper støpt nytt brukar. FOTO: JERNBANEVERKET

MÅTTE STØPE: Slik så det ut etter flommen sist tirsdag, I helgen har Jernbaneverkets mannskaper støpt nytt brukar. FOTO: JERNBANEVERKET

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var skader flere steder på Dovrebanen etter lynnedslagene lørdag. Nå skal alt være fikset, og togene i rute.

DEL

Fire stasjoner på Dovrebanen ble berørt etter det kraftige tordenværet lørdag. Lyn slo ned i signalanlegg og kjøreledninger.

- I dag skal togene gå noenlunde normalt, og så vidt jeg vet er det ingen strekninger som har problemer, sier pressevakten i Jernbaneverket.

Måtte reparere brukar

Jernbaneverket stengte deler av Dovrebanen i helgen fordi et brufundament måtte repareres.

All togtrafikk på strekningen Fåberg-Øyer ble stanset, og det ble satt opp busstransport i stedet.

- Vi hadde flom på tirsdag, og vi måtte bygge nytt brukar i helgen.

Brua er nå reparert, og åpnet igjen søndag klokka 15.

Halvannen times venting

NSB satte i helgen opp busstransport mellom Lillehammer og Ringebu. Samme ordning ble valgt lenger nord som følge av lynnedslagene.

- Jeg har fått beskjed om at tog har vært 90 minutter forsinket. Det var hovedsaklig på grunn av busskjøring, sier pressevakt i NSB, Åge-Christoffer Lundeby.

- Vi har hatt veldig dårlige leveranser fra jernbaneverket de siste ukene. Det gjelder flere baner – blant disse Dovrebanen.

Mange klager

- Utløser det mye klager?

- Vi får rettmessig beskjed om at vi ikke leverer det vi skal ha. Vi er helt avhengig at Jernbaneverket leverer det de skal. Det har Jernbaneverket ikke gjort i det siste.

. Hva kan NSB gjøre med situasjonen?

- Vi kan ikke gjøre mer enn å gå i ennå tettere dialog med Jernbaneverket. Vi er helt avhengig av at de leverer. Det gjør de ikke nå. sier Lundeby.

Artikkeltags