Så var dobbeltsporet offisielt åpnet

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen klipper snora, og med det er det nye dobbeltsporet mellom Langset og Kleverud på Dovrebanen offisielt åpnet.
Fra den offisielle åpningen av jernbanestrekningen Langset-Kleverud på Dovrebanen lørdag 12. desember.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen klipper snora, og med det er det nye dobbeltsporet mellom Langset og Kleverud på Dovrebanen offisielt åpnet. Fra den offisielle åpningen av jernbanestrekningen Langset-Kleverud på Dovrebanen lørdag 12. desember. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

- Dette er en merkedag! I dag åpner vi den første InterCity-strekningen med nytt dobbeltspor på Dovrebanen. Passasjerer og godstransportører kan nå glede seg over 17 kilometer med nytt dobbeltspor som gir flere fordeler.

Dette sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i forbindelse med at han deltok på den offisielle åpningen av jernbanestrekningen Langset-Kleverud på Dovrebanen lørdag 12. desember. 
 

Godt samarbeid
- Jeg vil gjerne trekke fram det gode samarbeidet som Jernbaneverket og Statens vegvesen har hatt i Fellesprosjektet E6-Dovrebanen. De to etatene har samarbeidet om både detaljprosjektering og utbygging. Det har vært utfordringer underveis, men store kostnader er spart ved å bygge vei og bane samtidig, anslagsvis om lag 400 millioner kroner totalt, sier samferdselsministeren.

4,5 milliarder
Utbyggingsarbeidet på jernbanedelen av Fellesprosjektet startet sommeren 2012. Det 17 km lange dobbeltsporet har kostet om lag 4,5 milliarder kroner: Maksimalt tillatt hastighet er 200 km/timen.

- Regjeringen er opptatt av å holde trykket oppe i InterCity-utbyggingen. Allerede påbegynte prosjekter gjennomføres med rasjonell framdrift. For å sikre at det blir mulig å stikke spaden i jorda så snart som mulig, prioriterer vi rekordmye midler til planlegging av nye InterCity-strekninger. Arbeidet med å planlegge strekningene sør og nord for det nye dobbeltsporet pågår for fullt. Fram til Hamar skal det være sammenhengende dobbeltspor i 2024, sier Solvik-Olsen.

Artikkeltags