Har du det riktig travelt i skiløypene, så er ikke det til hinder for å få godt stell.

Kommer du til den nyåpnede seterkafeen på Lienden i Øyerfjellet er det bare å ringe med bjella som henger på veggen utendørs. Da går vindusgluggen på veggen umiddelbart opp, og du kan få servert varme pizza-snurrer, vafler, kake, brus, kaffe og mye annet godt.

Lørdag var første åpningsdag. Da GD var på besøk hadde ingen ennå prøvd drive-in-filen.

Vil inn i varmen

- Så lang har de besøkende tatt seg tid og kommet inn i varmen, forteller Marianne Stenersen fra Øyer. Hun er kafeverten som har skapt nytt liv i bygningen fra Sundgard-setra som havnet oppe på Lienden.

For folk flest går seterbygningen under navnet Budeie-setra og var eid av Budeie-stiftelsen som i sin tid kåret Årets budeie. Når har Øyer fjellstyre kjøpt seterbygningen som igjen er leid ut til Marianne Stenersen. Med på laget har hun resten av familien som kafe-assistenter.

Vedfyrt komfyr

Innendørs sørger en stor god vedovn for varme til kaffe og pizzasnurrer. Vaffelpressa og elektrisk lys drives av et aggregat. Utendørs kommer snart sitteplasser langs veggen så gjestene kan myse mot senvintersola. Kafeen blir åpen lørdager og søndager resten av vinteren, i vinterferien mandag, onsdag og fredag i uke åtte og alle dager i uke ni. Det blir åpent gjennom hele påsken.

Det er mulig å gå på ski til kafeen fra hvilken som helst plass i løypenettet i Øyerfjellet. Kortest veg er det hvis man kjører vegen til Hornsjøen og parkerer ved Liendhøgda. Fra der er det 500 meter med skigåing før man er framme. Fra Pellestova er det 6, 5 kilometer og fra gondoltoppen i Hafjell sju kilometer.