BATMAN: Denne flaggermusen har et vingespenn på 15-20 cm, og ligner til forveksling på Batman ...

Bitt av Batman

Are Vestrum fra Dovre har flaggermuskasse med 40 flaggermus i solveggen. Enkelte ganger går det litt hett for seg. SE VIDEO.
Publisert

- Jeg liker flaggermus. Det er en kul skapning, sier den utflyttede dovringen, som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av den flygende skapningen.

På eiendommen han og kona Lene har på Åsa, nær Hønefoss, har han satt opp en flaggermuskasse i sørveggen, slik at det skal være lunt og godt for flaggermusene. Kassa er fylt med flere lag myggnetting for sittekomforten.

Holder myggen på avstand

- Her kan de sitte og varme seg. Hver flaggermus spiser et enormt antall mygg i døgnet og holder insektbestanden nede. Jeg vil ha så mange flaggermus som mulig her, sier Vestrum, som driver sitt eget IT-firma, men som tilbringer så mye tid han kan ute i Guds frie natur.

Flaggermuskassa er bebodd av 30–40 flaggermus. Med så mange leietakere sier det seg selv at livet ikke alltid går på skinner ...

- En morgen hadde én av flaggermusene bommet på kassa og lå mellom framhjulet og bakhjulet på bilen da jeg skulle på jobb. det var bare tilfeldig at jeg så den, forteller Are Vestrum til GD.

- Beit meg i fingeren

- Jeg ville ikke kjøre over den, så jeg løfta den ut. Den hadde akkurat sovna og var trøtt og ganske misfornøyd med å bli vekt. Den ble rett og slett råsur, freste og beit meg i finger'n, ler Vestrum.

Som erfaren "flaggermushåndterer" var Vestrum forutseende nok til å ta på seg hansker, før han fikk den ut, plasserte den på garasjemuren og tok bilde av den. 

- Zoomer du inn på den ser du "Batman", skratter han.

Sønnene på 18 og 20 deler flaggermusinteressen. Det gjør IKKE kona.

- For noen år siden kom en flaggermus inn i huset. For kona var det "krise". Vi satte opp dører og vinduer, tok et laken og gikk rundt i huset til vi fikk justert den ut, forteller flaggermusmannen fra Dovre, som oppfordrer alle til ikke å ta livet av flaggermusene.

Denne krabaten beit Are Vestrum i fingeren da han reddet den fra å bli overkjørt.

Flaggermuskasse

* Et trygt sted der flaggermushunnene kan oppbevare ungene sine og sove om dagen.

* Henger man opp en kasse i et område med mye flaggermus, kan man hjelpe til å bedre livsbetingelsene for disse interessante og vernede dyrene og i tillegg få et lite innblikk i deres levevis., skriver Norsk Zoologisk Forening på sin nettside.

* Ikke vanskeligere å lage enn en fuglekasse.

Vingespennet er på 15-20 centimeter.

Vingespennet er på 15-20 centimeter. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken